Dvadsiatka úspešne vstúpila do turnaja v Hodoníne. V predĺžení zdolala domácich Čechov

HODONÍN (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 19 rokov pod hlavičkou výberu SR "20" zvíťazili vo svojom prvom vystúpení na Turnaji 4 krajín v juhomoravskom Hodoníne nad českými rovesníkmi 3:2 po predĺžení.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša sa po dvoch bezgólových tretinách ujali vedenia v 44. minúte gólom Patrika Luntera. Českí hráči otočili skóre dvoma gólmi v rozmedzí 52. a 53. minúty, keď najskôr v čase 51:13 vyrovnal Oscar Flynn, aby sa o 85 sekúnd tešil jeho spoluhráč Dan Przybyl, ktorého prihrávku v útočnom pásme si jeden zo slovenských hráčov nešťastne zrazil do vlastnej bránky. Mladí Slováci však vyrovnali o necelé štyri minúty na 2:2, keď Pavol Regenda prekonal brankára Škarka z bezprostrednej blízkosti. Rozhodnúť napokon muselo až predĺženie - v čase 64:25 strelil Jakub Köver víťazný gól.

Český tím mal v priebehu zápasu k dispozícii až osemkrát početnú prevahu, Slováci však oslabenia ubránili aj zásluhou výborného výkonu brankára Samuela Hlavaja.

Ernest Bokroš, tréner SR: "Pre 15 chlapcov to bol úplne prvý reprezentačný štart, keďže v tíme máme viacerých, ktorí ešte nemajú skúsenosti s medzinárodnou scénou. Z tohto pohľadu bolo na niektorých chlapcoch vidieť nervozitu, aj obrovskú snahu až premotivovanosť. Z toho vyplýval aj jeden veľký neduh, a to až osem vylúčení na našej strane. My sme hrali iba jednu presilovku. Českí hráči sa veľmi snažili v početnej prevahe, vďaka čomu nás prestrieľali, ale v rovnovážnom stave to bol veľmi vyrovnaný zápas. Dostali sme sa do vedenia, lenže českí hráči dokázali otočiť skóre dvomi gólmi v krátkom slede. Naši chlapci však v závere zabrali a nátlakovou hrou sa nám podarilo vyrovnať na 2:2. V predĺžení sa hralo vo formáte traja proti trom a my sme v poslednej minúte predĺženia dali víťazný gól. Úspešný strelec Jakub Köver rozhodol o našom víťazstve a pre viacerých chlapcov v našom výbere to bolo prvé víťazstvo na medzinárodnej scéne."

Tréner Bokroš po zápase osobitne vyzdvihol brakára Samuela Hlavaja, ktorý svojím výborným výkonom výrazne prispel k slovenskej výhre. "Rozhodujúce v tomto zápase boli naše úspešné oslabovky, na čom má obrovskú zásluhu Samo Hlavaj. Úspešne zlikvidoval 34 striel súpera a vychytal tento zápas pre svojich spoluhráčov. Po zápase bol zaslúžene označený za najlepšieho hráča," dodal tréner slovenského výberu..

Turnaj 4 krajín hráčov do 19 rokov, Hodonín (CZE):
ČR - SLOVENSKO 2:3 po predĺžení (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
Góly:
52. Flynn (Kvasnička, Machala), 53. Przybyla – 44. Lunter (Kupec, Nahálka), 57. Regenda (Kalousek, Zahradník), 65. Köver
Vylúčenia: 3:8, presilovky a oslabenia: 0:0
Rozhodcovia: Čech, Mrkva – Rampir, Otanal

Zostava SR: Hlavaj (Sklenar) – Maňák, Švec, Kupec, Nahálka, Jakab, Palacko, Brnicko, Turian – Lunter, Giertl, Baláž, Magdolen, Mriglot, Pavlík, Regenda, Kalousek, Zahradník, Gergel, Kover, Juščák

Ďalší program Slovenska na Turnaji 4 krajín hráčov do 19 rokov v Hodoníne:
Sobota, 7. apríla o 15.00: Fínsko - Slovensko
Nedeľa, 8. apríla o 15:00: Slovensko - Rusko