Dvadsiatka podľahla Čechom v prvom prípravnom stretnutí 2:6

BRNO (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v prvom z trojice prípravných stretnutí s českými rovesníkmi 2:6. V brnianskom Sportcentre Lužánky proti nim nastúpi ešte v nedeľu o 17.00 a v pondelok o 16.00 h.  

Zverenci trénera Róberta Petrovického inkasovali v piatok prví v 5. minúte z hokejky Stanislava Svozila, no nepriaznivý vývoj skóre priebežne zvrátili. V 9. minúte vyrovnal Rayen Petrovický a v 24. poslal Slovákov do vedenia Martin Chromiak. Zo slovenskej strany to však – čo sa gólov týka – bolo všetko. Česi do konca druhej tretiny výsledok otočili a v záverečnej tretine víťazstvo zveľadili ďalšími tromi gólmi. O ich triumfe na úvod prípravného trojzápasu rozhodla predovšetkým efektivita v presilových hrách. V početnej prevahe strelili tri góly. 

Za najlepších hráčov stretnutia boli vyhlásení Adam Raška na českej strane a Martin Chromiak na slovenskej. 

Prípravný zápas, Brno

ČR 20 – SR 20 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Góly:
5. Svozil (Pytlík), 32. Lang (Pytlík, Mužík), 38. Pytlík (Teplý, Myšák), 45. Raška, 54. Novák (Klikorka, Myšák), 56. Myšák (Raška, Klikorka) – 9. Petrovický (Valigura, Melcher), 24. Chromiak (Lašák, Beňo).

Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, strely: 37:23.

Rozhodovali: Jeřábek, Vrba – Komínek, Otáhal – 58 divákov.

Zostava SR: 

Hlavaj – Mudrák, Golian, Fatul, Stacha, Beňo, Petrovický, Turan, Gajdoš – Čajkovič, Turanský, Kolenič – Melcher, Jellúš, Valigura – Lašák, Kašlík, Chromiak – Jendek, Slafkovský, Krajč. Tréner R. Petrovický. 
 

Foto: SZĽH/Jakub Homoľa


Fotogaléria