Dvadsiatka podľahla Čechom v druhom stretnutí 0:4

BRNO (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala aj v druhom prípravnom zápase s českými rovesníkmi. Po piatkovom neúspechu 2:6 v nedeľu neskórovala a súperovi podľahla 0:4. Posledná z troch naplánovaných vzájomných konfrontácií je na programe v pondelok od 16.00 h.

Slovenským juniorským reprezentantom nevyšla v nedeľu v brnianskom Sportcentre Lužánky prvá tretina. Z pätnástich striel, ktoré počas nej leteli na brankára Eugena Rabčana, tri skončili v sieti. V 29. minúte strelil štvrtý český gól Marcel Barinka a spečatil skóre stretnutia.  

Najlepším hráčom duelu na českej strane sa stal brankár Nick Malík, autor čistého konta. Zo slovenského tímu si ocenenie prevzal útočník Ján Lašák. 

Róbert Petrovický, hlavný tréner SR 20: 

„Začiatok prvej tretiny bol z našej strany lepší, keďže sme dodržali veci, ktoré sme si povedali. Neskôr sme inkasovali, išli do oslabení, súper nás zatlačil a strelil góly. Druhá tretina bola z našej strany lepšia, tlačili sme sa dopredu. Vytvorili sme si aj príležitosti, bohužiaľ, bez gólovej koncovky. Celkovo však platí, že sme opäť mali vyšší počet vylúčených hráčov, musíme na tom popracovať. S výsledkom, samozrejme, nie sme spokojní, ale v našej hre boli aj dobré momenty. Musíme však začať strieľať góly. Verím, že v pondelok ich pridáme a že posledný tretí zápas bude z našej strany najlepší. Z celkového hľadiska sme vďační za príležitosť odohrať s Čechmi tri prípravné zápasy, pretože môžeme byť v kontakte s chlapcami a vyskúšať si ich rôznych herných činnostiach.“
 

Prípravný zápas

ČR 20 – SR 20 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Góly:
6. Jiříček (Raška), 11. Novák (Barinka, Svozil), 14. Teplý (Pytlík), 29. Barinka (Teplý).

Vylúčení: 4:6 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:22.
Rozhodovali: Hradil, Pešina – Šimánek, Zíka – 71 divákov.

Zostava SR
Rabčan – Stacha, Golian, Mudrák, Fatul, Turan, Petrovický, Beňo, Gajdoš – Čajkovič, Turanský, Kolenič – Melcher, Jellúš, Valigura – Lašák, Kašlík, Chromiak – Jendek, Slafkovský, Krajč. Tréner R. Petrovický.