Dvadsiatka odohrá dva šampionáty v krátkom slede, tréneri pracujú s veľkou skupinou hráčov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov bude mať v nasledujúcich mesiacoch poriadne nahustený program. Už v auguste absolvuje v Edmontone preložený juniorský šampionát zo sezóny 2021/22 a do Kanady vycestuje aj v závere roka, keď budú na programe opäť majstrovstvá sveta v Halifaxe a Monctone. 

Prvý z dvojice turnajov sa týka ešte aj hráčov ročníka 2002, druhý už bude určený iba pre hokejistov s ročníkom narodenia 2003 a mladších. Hlavný tréner Ivan Feneš preto pozval na výcvikový tábor do Nitry adeptov zo štyroch rôznych ročníkov, od 2002 po 2005. 

„Cieľom kempu je dať šancu veľkej skupine chlapcov. Chceme dopriať príležitosť predovšetkým hráčom, ktorí boli menej v reprezentáciách, ale idú o nich dobré chýry a podávajú dobré výkony. Radi by sme videli ich aktuálnu formu. Sú to pre nás príjemné starosti, že už teraz môžeme pracovať s vysokým počtom hokejistov a ešte máme v zálohe minimálne takú istú skupinu,“ povedal Ivan Feneš, ktorý priblížil, aký bude program kempu.

Mladí Slováci strávia v Nitre štyri dni, od 24. do 27. mája. „Hráčov chceme vidieť v akcii, bude to najmä herný výcvikový tábor. Počas druhého, tretia a štvrtého dňa odohráme modelované zápasy. V tímoch na oboch stranách budú po tri formácie, ktoré budú navzájom súperiť.“

Na nitrianskom kempe sa nepredstavia najväčšie osobnosti dvadsiatky. Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Adam Sýkora momentálne figurujú v kádri Craiga Ramsayho na svetovom šampionáte vo Fínsku. Z rôznych dôvodov budú chýbať aj Samuel Kňažko, Filip Mešár, Servác Petrovský, Dalibor Dvorský či ďalší potenciálni ťahúni. 

Juniorská reprezentácia odštartuje záverečnú prípravu na augustové MS v Edmontone 18. júla. Dva týždne strávi v domácich podmienkach, posledný týždeň absolvuje v zámorí. Medzi kempom v Nitre a záverečnou prípravou na šampionát sa ešte v strede júna uskutoční ďalší štvordňový výcvikový tábor. 

Káder SR 20 na VT v Nitre (24. - 27. 5. 2022)

Hráči podľa klubov
Alex ŠOTEK HC Slovan Bratislava
Boris ŽABKA HC Slovan Bratislava
Gabriel OLEJNÍK HK Brezno
Patrik JURČÁK HC Košice
Matej JACKO HC Košice
Dávid NÁTNY MHA Martin
Adam STRIPAI HK Dukla Ingema Michalovce
Marek ŠRAMATY MMHK Nitra
Patrik SOKOLI HK ŠKP Poprad
Denis BAKALA HC 21 Prešov
Richard NEMEC MHKM Skalica
Timotej TOMALA HK Spišská Nová Ves
Samuel HONZEK HK Dukla Trenčín
Samuel KRAJČ HK Dukla Trenčín
Tim DANIELČÁK HC Litvínov/ČR
Šimon GROCH HC Olomouc/ČR
Filip RAJZÍK HC Olomouc/ČR
Pavol ŠTETKA HC Dynamo Pardubice/ČR
Daniel CHOVANIAK HC Oceláři Třinec/ČR
Maxim ŠTRBÁK Jokerit Helsinki/Fín.
Libor NEMEC Lukko Rauma/Fín.
Dávid HAJNIK DVTK Jegesmedvek Miškovec/Maď.
Marcel ŠTEFANČÍK Lulea HF/Švéd.
Michael LAURENČÍK Tyresö/Hanviken/Švéd.
Jakub KOLENIČ Växjö Lakers/Švéd.
Peter REPČÍK Cape Breton Eagles/Kan.
Rastislav ELIAŠ Green Bay Gamblers/USA
Daniel ĎURIS Wichita Falls Warriors/USA
Matej MARINOV Fargo Force/USA
Šimon BEČÁR Chicago Steel/USA
Marián MOŠKO Select Academy/USA
Ľubomír KUPČO Des Moines Buccaneers/USA
Ján LAŠÁK ml. Janesville Jets/USA
Oliver STÜMPEL Corpus Christi IceRays/USA
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Tomáš PŠENKA
Hlavný tréner Ivan FENEŠ
Asistent trénera Martin ŠTRBÁK
Asistent trénera Tibor TARTAĽ (24. - 25. 5.)
Tréner brankárov Peter KOSA
Kondičný tréner Matej THOMKA
Video tréner Patrik MICHNÁČ
Lekár Štefan EPERJEŠI
Masér Miroslav HARVANČÍK
Masér Michael BUJŇÁK

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Kevin JENDROĽ (Barani-HŠMH Banská Bystrica), Oliver FATUL, Alex GÉCI, Luca KRAKOVSKÝ, Adam ONDRIŠ (všetci HC Slovan Bratislava), Lukáš VACULIK (HC Košice), Ondrej MOLNÁR (HK Nitra), Martin MIŠIAK (HC Nové Zámky), Adam GAJAN, Filip MEŠÁR, Sebastián NAHALKA (všetci HK ŠKP Poprad), David KOČKA (MHKM Skalica), Michal KAPIČÁK (HC Topoľčany), Andrej KRAJČOVIČ, Roman VAŇO (obaja HK Dukla Trenčín), Marco EJEM (HK Trnava), Boris BABELIAK (HKM Zvolen), Róbert BAČO (Moose Jaw Warriors/Kan.), Jozef Viliam KMEC (Prince George Cougars/Kan.), Servác PETROVSKÝ (Owen Sound Attack/Kan.), Rayen PETROVICKÝ (TuTo Turku/Fín.), Dalibor DVORSKÝ (AIK Solna/Švéd.), Alex ČIERNIK (Södertälje SK/Švéd.).