Dnes a v sobotu na ľade v Petržalke duely Britkami

 

Britky privítame v Bratislave, foto ihuk.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britky privítame v Bratislave, foto ihuk.co.uk

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenské hokejové reprezentantky  privítajú v piatok 15. júla a o deň neskôr  družstvo Veľkej Británie. Medzištátne zápasy so začiatkami o 16.30 na zimnom štadióne v Petržalke sú súčasťou prípravy oboch družstiev na prvý vrchol sezóny, ktorým je olympijská kvalifikácia o miestenku na ZOH 2018 v Pjongjangu. Nominované  hráčky SR  sa od utorka 12. júla pripravujú na zimnom štadióne v Petržalke.

Britky, účastníčky divízie II skupiny A, ako 21. v rebríčku IIHF ju odštartujú v novembri v Kazachstane. Prípadný postup by ich mohol posunúť do vyššieho levelu kvalifikácie ZOH, do decembrových bojov v Nórsku (15. – 18.12), do  skupiny so Slovenkami (14. v rebríčku IIHF), Maďarkami a domácimi. Víťazky nórskej konfrontácie čaká 9. – 12. februára 2017 finale olympijskej kvalifikácie v Arose s domácimi Švajčiarkami (6. v renkingu), Češkami (9.) a Dánkam i(10.). Ako vidno, cesta na ZOH 2018 je veľmi náročná.

Zverenky trénera Andreja Schöbera majú pred sebou aj ďalší sezónny cieľ: v apríli 2017 na ľade v Poľsku budú bojovať s Lotyšskom, Kazachstanom, Talianskom, Čínou a Poľskom o postup z I. divízie skupiny B do prvodivízneho”áčka”.

Trénerka družstva Veľkej Británie Cheryl Smithová sa veľmi teší na duely v hlavnom meste SR: "Je to pre nás ideálna príprava  pre vstup do náročnej sezóny so štartom v olympijskom kvalifikačnom turnaji v Kazachstane. Slovensko je jedným z najnáročnejších súperov, na ktorého sme mohli naraziť.  Bude to skvelé odohrať dva zápasy proti nemu,  uvidíme ako sa nám bude dariť proti renkingovo výraznejšie postavenému tímu."

Nominácia reprezentačného družstva žien SR na výcvikový tábor a dva priateľské zápasy s Veľkou Britániou v Bratislave v dňoch 12. - 16.  júla 2016:

Hráčky: Iveta Klimášová, Tatiana Korenková, Romana Košecká, Barbora Králiková, Radka Trebulová, Angelika Zálešáková  (HC ŠKP Bratislava), Patrícia Gorecká, Miriam Mikesková, Kristína Obercianová (ŽHK Poprad), Lenka Čurmová, Natália Paľová (ŽHK Šarišanka Prešov), Jana Kapustová, Andrea Lettrichová, Lucia Záborská MHK Martin), Adriána Štofanková (P.H.K Prešov), Viktória Ihnaťová (HC Spišská Nová Ves), Annamária Suráková (HK Spišská Nová Ves), Nina Kučerková (HC Topoľčany), Lenka Durániková (MŠK Mládeže Trebišov), Lívia Kúbeková (HK 91 Senica),

Náhradníčky (na telefonické zavolanie): Soňa Fedoročková (HC 46 Bardejov), Iveta Baánová (HC Petržalka 2010 Bratislava), Patrícia Ágoštonová, Alexandra Gaborčíková, Oľga Jablonovská, Elena Mojžišová (HC ŠKP Bratislava), Patrície Mária Dzurinová, Michaela Hana Hajniková, Sylvia Maťašová (HK Mládež Michalovce), Gabriela Žitňanská, Zuzana Majeríková (ŽHK Poprad), Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov), Monika Kvaková, Miroslava Stašová, Lívia Mišková, Andrea Fortunová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Diana Vargová (HKm Zvolen)

Realizačný tím :  manažérka Ľubomíra Kožanová, tréner Andrej Schöber, asistenti trénera Peter Kúdelka, Stanislav Kubuš, kondičný tréner Róbert Kresťanko, lekár MUDr. Andrej Papp, masér Vladimír Nemček


Ďalšie články