Dva sladké darčeky pre trénera

Narodeninová torta trénerovi aj so sladkým úsmevom, foto SZĽH - Tomáš ŠtulajterNarodeninová torta trénerovi aj so sladkým úsmevom, foto SZĽH - Tomáš Štulajter

MINSK (SZĽH, štu) - V deň zápasu s Talianskom oslavoval 67. narodeniny tréner Vladimír Vůjtek. V kútiku duše očakával pred duelom trojbodový darček a o to viac bolpotešený po zápase . Víťazstvom 4:1 mal veľmi peknú podobu. Po príchode do kabíny z tlačovky trénerovi v mene celého mužstva potriasol rukou kapitán Miroslav Šatan a brankár Július Hudáček pustil poriadne nahlas pesničku Živió! „Pred dvomi rokmi sme na moje narodeniny vyhrali vo štvrťfinále majstrovstiev nad Kanadou, teraz sme zdolali Talianov. Bol to náročný zápas, v ktorom sme hrali o česť slovenského hokeja. Zvládli sme ho, takže môžem byť dvojnásobne spokojný,“ žiaril spokojnosťou narodeninový oslávenec. To netušil, že v  hoteli ho čaká ešte jedno prekvapenie -  takmer päť kilogramová torta. „Hneď ju rozkrájajte a dajte si chlapci, zaslúžite si,“ spontánne pozýval Vladimír Vůjtek.

V nedeľu mali Slováci na programe dobrovoľný tréning, na ktorom sa zúčastnilo sedem hráčov. Šiesti vykorčuľovali na  ľad - brankár Hudáček, obrancovia Brejčák, Čerešňák a trojica útočníkov  Réway, Šťastný a Tybor.  V kabíne si vzal do parády svoje hokejky bek Ďaloga, očividne bez problémov po tvrdom sobotňajšom hite.  Popoludní  čakal  hráčov, ktorí si dožičili poriadny spánok, spoločenský program,  výprava  prijala pozvanie veľvyslanca  SR v Bielorusku.