Dva góly aj asistencia - Tatar prvou hviezdou proti Pittsburghu

OTTAWA / MONTREAL 14. októbra (SITA) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa výrazne zaslúžil o víťazstvo Montrealu nad Pittsburgom (4:3 po sam. nájazdoch) v sobotňajšom stretnutí NHL.

Šikovný krídelník bol pri všetkých troch góloch svojho tímu v riadnom hracom čase, dva strelil, pri treťom asistoval a stal sa prvou hviezdou zápasu. Dvadsaťsedemročný rodák z Ilavy si musel počkať štyri súťažné zápasy, kým si otvoril strelecký účet v novom pôsobisku po svojom letnom prestupe z Vegas.

Tatar už po jedenástich sekundách druhej tretiny znížil náskok favorizovaných hostí na 1:2 a v 29. min presilovkovým gólom z takmer nemožného uhla dostal Canadiens do vedenia. Tatar vtedy po 22 sekundách potrestal vylúčenie hviezdneho Rusa Jevgenija Malkina. Phil Kessel gólom zariadil predĺženie a napokon sa muselo do nájazdoch, kde o víťazstve Montrealu rozhodli Paul Byron a Jonathan Drouin. Celkovo Tatar odohral 21:30 min, okrem troch bodov šesťkrát vystrelil, pridal aj dva plusové body.

"Prvá tretina nám nevyšla. Porozprávali sme sa o tom, čo musíme zlepšiť a hneď na začiatku druhej tretiny prišli naše šance. Celkovo sme sa zomkli celé mužstvo, nebolo to len o našom jednom útoku. Počnúc druhou tretinou sme hrali všetci veľmi dobre, preto si aj všetci zaslúžime pochvalu," uviedol Tomáš Tatar na webe NHL.