Dubnica reagovala na výkriky fanúšikov, Púchov ju v SHL nakoniec nenahradí

DUBNICA (SZĽH) – Dubnickí hokejisti nepatria medzi tých, ktorí by zásobovali priaznivcov čerstvými informáciami pred budúcou sezónou. Hoci sa na prvý pohľad zdá, že Považania mlčia, v skutočnosti už hlásia pripravenosť na ročník 2020/21. Pre náš portál hovoril prezident klubu Július Prekop. 

V auguste uplynie rok od chvíle, keď dubnický hokej prevzali noví ľudia. A to entuziazmom nabití funkcionári ešte nevedeli, čo ich bude ťažiť celú sezónu. Vlani v októbri dostali nepríjemný darček v podobe exekúcie. Bývalý prezident Igor Valach uznal firme svojej dcéry dlh vo výške 285 840 eur a podnikol všetky právne kroky, aby sa spustil exekučný proces. „Aj do týchto chvíľ prebieha vyšetrovanie. Rovnako tak ani exekúcia nenadobudla právoplatnosť. Táto vec je teda stále otvorená, no vzhľadom na aktuálny stav sme museli pristúpiť k určitým legislatívnym úkonom. Hlavne pre to, aby sme nemali ohrozenú nasledujúcu sezónu. Takisto budeme môcť čerpať všetky dotácie pre aktuálnu sezónu. Minuloročné dotácie, ktoré sme nemohli čerpať, ešte budeme riešiť s vedením SZĽH pred začiatkom ročníka,“ vysvetlil momentálne obdobie v Dubnici Prekop. 

Ten ešte počas nedokončenej sezóny 2019/20 avizoval, že bude nutné pristúpiť k zmene názvu. Mala to byť akási očista. Extraligový účastník z ročníka 2004/05 bude vystupovať v súťaži pod historickou hlavičkou – HK Spartak Dubnica. Teda s menom, s akým vtedajší „spartakovci“ opúšťali elitu. „Za týmto treba hľadať našich fanúšikov, ktorí vykrikovali po návrate Spartaka. Je to skutočne názov, ktorý má nádych histórie. Treba pripomenúť, že vtedy žala Dubnica najväčšie úspechy. Vypočuli sme si hlas priaznivcov a odklepli staronové meno. Keďže chceme byť naďalej úspešní, v princípe ani nič iné neprichádzalo do úvahy,“ objasnil jednu zo zásadných noviniek v  klube jeho čelný predstaviteľ. 

Prezident dubnického klubu Július Prekop. Zdroj: Archív J. Prekop

Pred dvomi týždňami sa konalo ZOK 1.ligy (Združenie oddielov a klubov), na ktorom sa riešila budúcnosť Považanov v druhej najvyššej súťaži. V pozícii náhradníka sa ocitol druholigový Púchov. Jeho štart sa však nateraz odkladá. „Áno, bola to pravda. Túto možnosť sme prerokovali na zasadnutí. Bolo to predovšetkým z dôvodu, či dokážeme z legislatívnej stránky zvládnuť veci tak, aby nám bola udelená licencia. Máme veľkú radosť, že všetko dopadlo k spokojnosti. Nakoľko sme to mali mierne nahnuté, preto vznikli šumy o prípadnom našom náhradníkovi, ktorým mal byť Púchov,“ s úľavou v hlase zosumarizoval výsledky rokovaní. 

Piatemu tímu uplynulej sezóny tak nič nebránilo v tom, aby sa mohol pustiť do práce pred príchodom 28. ročníka. „Môžeme pokojne pracovať. Už máme zostavený realizačný tím, ako aj prvých podpísaných chalanov. Sú to hokejisti, ktorí sa rozhodli pokračovať v našom drese. Ľad budeme mať k dispozícii až 25. augusta a sme pripravení osloviť zopár juniorov,“ poskytol základné informácie smerom k príprave Dubnice na nadchádzajúcu sezónu Július Prekop.