Dubnica je majstrom v inline hokeji. Po siedmykrát

BRATISLAVA (SZĽH) – Víťazom 23. ročníka RESTART Extraligy v inline hokeji sa stali hráči MontisBau Dubnica Wild Kings. Vo tohtoročného play-off si vo dvoch zápasoch poradili s mužstvom VÚJE Fevra Bratislava Blue Viper 2:0 na zápasy. Dubnický klub získal už siedmy extraligový titul v inline v hokeji od svojho vzniku v roku 2003.

Dubnický dres v minulosti úspešne obliekal aj nebohý Pavol Demitra a na jeho éru aj v tohtoročnom finále play off nadviazal hoekjista Montrealu Canadiens v NHL, Tomáš Tatar. V druhom zápase finále – pri víťazstve 12:4 – sa na triumfe Dubnice podieľal dvoma gólmi a rovnakým počtom prihrávok.

Inlinový klub z Dubnice získal okrem samotného titulu aj trofej pre víťaza základnej časti extraligy 2019 pomenovanú práve po Pavlovi Demitrovi. Pre zaujímavosť, Tatar sa tešil z titulu šampióna s Divokými kráľmi z Dubnice už po štvrtýkrát v kariére. Cenu pre najužitočnejšieho inline hokejistu za rok 2019 získal Jakub Ručkay z tímu zdolaného finalistu VÚJE Fevra Bratislava Blue Vipers.