Druhý duel, druhý triumf. Po Maďarkách zdolala ženská osemnástka aj Dánky

FONDO (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov ostala v hre o celkový triumf na Turnaji 4 krajín v talianskom Fonde aj po druhom zápase. Po triumfe nad Maďarskom zvíťazili zverenkyne trénera Petra Kúdelku nad Dánskom 3:2. Rovnako, ako v úvodnom stretnutí na podujatí, aj proti rovesníčkam z Dánska museli hráčky národného tímu otáčať nepriaznivo sa vyvíjajúci sa výsledok. Už po necelých pätnástich minútach vyhrávali Dánky 0:2 po góloch Sauningovej a Flarupovej Holmovej. Ešte do konca úvodnej časti hry sa podarilo znížiť Romane Haluškovej, a tá istá hráčka vyrovnala v druhej tretine na 2:2. O najtesnejšom víťazstve mladých Sloveniek rozhodla už v 36 sekunde záverečnej časti hry Júlia Matejková. Reprezentačná osemnástky mala počas celého zápasu výraznú prevahu, čo dokazuje aj počet streleckým pokusov – 37:8 v prospech nášho tímu. Slovenky ukončia pôsobenie na Turnaji 4 krajín zajtra proti Taliansku.

 

Peter Kúdelka – tréner slovenskej ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"O našom víťazstve rozhodol náš prístup k stretnutiu. Podali sme lepší výkon, ako včera. Súpera sme zatlačili od prvých sekúnd do ich obranného pásma – mali sme puk pod kontrolou. Ale z toho množstva šancí, ktoré sme mali, sme nedokázali skórovať aj kvôli dobrému výkonu dánskej brankárky. Dostali sme dva zlepené a lacné góly, ktoré nás nepoložili a hneď sme znížili na 1:2. V druhej časti sme hrali výborný hokej a vyrovnali sme. Neustále sme boli v tretine súpera, no žiaľ tá efektivita je našou slabou stránkou. V tretej tretine sme skórovali hneď v úvode a priebeh hry bol stále rovnaký. Pozitívom je, že sa nám podarilo opäť otočiť vývoj zápasu. To svedčí o dobrej morálke družstva, že hráme naplno a tímovo za každých okolností. Akurát, ten rozdiel vo výsledku mal byť omnoho vyšší. Verím, že zajtra proti Taliansku bude ešte lepší výkon, že dáme viac gólov. A verím, že sa pridajú aj dievčatá z iných formácii, lebo zatiaľ sa to podarilo iba tej prvej."

 

Turnaj štyroch krajín žien, Fondo (Taliansko)

SLOVENSKO 18 – Dánsko 18 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly SR: 17. Halušková (Kapičáková), 31. Halušková, 41. Matejková (Halušková).

Vylúčení: 3:5, presilovky 3:0, oslabenia: 0:0, strely 37:8

 

Zostava SR ženy: Fábriová – Vysokajová, Leskovjanská, Slováková, Jašková, Stern, Janeková – Klimantová, Kučerová, Kapičáková, Vrbinská, Matejková, Kušmíreková, Štetiarová, Hudáková, Halušková, Fančovičová, Dobiášová, Donovalová