Druhý deň Turnaja V. Dzurillu: opäť výhry oboch slovenských výberov

Turnaj Vlada DzurilluTurnaj V. Dzurillu v Piešťanoch

PIEŠŤANY (SZĽH) - Aj v druhý deň sa na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch presadili oba slovenské výbery. Tím SR 19 zdolal o rok mladších Nemcov jednoznačne 4:0, a reprezentačná osemnástka si poradila so Švajčiarmi 5:2. Oba tímy sú na turnaji bez straty bodu, záverečný zápas o prvenstvo odohrajú zajtra medzi sebou.

SR "19" - NEMECKO "18" 4:0
Najstarší výber na turnaji, hokejisti do 19 rokov pod vedením trénera Ernesta Bokroša uspeli aj v druhom zápase, na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch, keď zdolali o rok mladších Nemcov jednoznačne 4:0. Góly slovenského tímu zaznamenali Jakub Varga, Tomáš Török, Matej Giľák a Pavol Skalický. O víťazstve slovenského tímu rozhodli už tri góly v prvej tretine, z toho dva padli v presilovkách. Záverečný štvrtý gól sme zaznamenali dokonca pri vlastnom oslabení. Tréner Bokroš sa už na začiatku turnaja vyjadril, že výsledky nie sú dôležité, musí sa predovšetkým zoznámiť s hráčmi, aby prípadne zapadli do budúcoročného kolektívu dvadsiatky. "Sledujeme tu adeptov na reprezentačný dres v budúcom roku a tento turnaj je pre nás výbornou skúškou. Aj preto nehodnotíme jednotlivé zápasy, nakoľko máme oproti súperom výhodu staršieho výberu o jeden rok. Účinkovanie jednotlivých hráčov na turnaji zhodnotíme až komplexne na konci turnaja," povedal reprezentačný tréner Ernest Bokroš.
SLOVENSKO "19" - Nemecko "18" 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Góly:
5. Varga, 10. Török, 16. Giľák, 47. Skalický
Vylúčenia: 4:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0
Rozhodcovia: Kubuš, Stano - Tvrdoň, Výleta

SR "18" - ŠVAJČIARSKO "18" 5:2
Náročnejší duel odohrali podvečer aj hokejisti reprezentačnej osemnástky, ktorých môžu diváci sledovať dlhodobo vďaka prítomnosti v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Zverenci trénera Antona Bartánusa rozhodli zápas až v druhej tretine, keďže v prvej časti bol stav nerozhodný 2:2 a navyše Švajčiari gólom "do šatne" na konci prvej tretiny získali sebavedomie. V druhej polovici zápasu však naši hokejisti jednoznačne prestrieľali súpera (pomer striel v druhej tretine 10:2) a v celom zápase mali navrch. Napokon sa tešili zo zaslúženého víťazstva.
Anton Bartánus - tréner SR "18": "Po rozpačitom úvode, keď sme po prvej tretine remizovali so Švajčiarmi 2:2, sa chlapci posmelili a svojho súpera jasne predčili. Odohrali sme náročný a rýchly zápas a môžeme byť spokojní s výkonom aj výsledkom. Teší ma najmä zlepšená hra v druhej i tretej tretine. Chlapci tento zápas zvládli veľmi dobre."
SLOVENSKO "18" - Švajčiarsko "18" 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Góly SR:
5. Milý, 11. Sukeľ, 31. Bondra, 34. Jaroš, 54. Pospíšil
Vylúčenia: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0
Rozhodcovia: Novák, D. Konc - Sčensný, Šefčík

Ďalší program Turnaja Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch:
Sobota 8. februára: 11:00 Nemecko „18“ – Švajčiarsko „18“, 14:30 SR „18“ – SR „19“