Druhá výhra mladých Sloveniek nad Francúzskom

BREZNO (SZĽH) - Slovenské reprezentantky do 18 rokov vyhrali aj v druhom zápase v Brezne nad francúzskymi rovesníčkami 2:1. Naše hráčky od začiatku druhej tretiny, definitívne o svojej výhre rozhodli až deväť minút pred koncom. Víťazný gól dosiahla pri presilovej hre Radka Trebulová. Posledný tretí zápas odohrajú oba tímy v nedeľu.

Reprezentačný tím žien do 18 rokov

Po bezgólovej prvej tretine, ktorá sa v pomere striel skončila vyrovnane 11:11, prišiel prvý slovenský gól už 14 po návrate zo šatní, keď skórovala Patrícia Gorecká. V tejto časti už mali Slovenky miernu streleckú prevahu 13:10. Rozuzlenie výsledku na oboch stranách však prišlo až v druhej polovici tretej tretiny. Najskôr Francúzky v 50. minúte vyrovnali, ale Slovenky presne o 120 sekúnd opäť pridali vedúci a zároveň aj víťazný gól z hokejky Radky Trebulovej. Spomenúť treba aj premiéru brankárky Adriany Štofankovej v reprezentačnom drese (ročník 1999), ktorá odchytala vôbec svoj prvý zápas za národný tím a pripísala si takmer 97-percentnú úspešnosť zákrokov. Jej úspešný štart po zápase vyzdvihol aj reprezentačný tréner Ján Valúch.

Ján Valúch - reprezentačný tréner žien do 18 rokov: "Aj dnes sa potvrdilo, že Francúzky sú veľmi dobre korčuliarsky pripravené. Zápas sme zvládli veľmi dobre, musíme však zlepšiť koncovku. Potešil ma úspešný štart mladej brankárky Štofankovej, ktorá odchytala svoj prvý zápas v reprezentácii."

SR ženy 18 - Francúzsko 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly SR:
21. Gorecká, 52. Trebulová - 50. Aurard(ová)


Ďalšie články