Dorastenci Trnavy víťazmi 1. ligy dorastu

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja oznamuje, že výsledok tretieho finálového zápasu 1. ligy dorastu medzi HK Ružinov 99 Bratislava a HK Trnava (1:2 po samostatných nájazdoch) ostáva v platnosti aj napriek procedurálnym nezrovnalostiam. Víťazom druhej najvyššej súťaže dorastencov a súčasne postupujúcim družstvom do Extraligy dorastu pre budúcu sezónu je tak tím HK Trnava, ktorý vo finálovej sérii uspel 3:1 na zápasy.

Nezrovnalosť nastala počas predĺženia tretieho zápasu, v ktorom došlo k neuplatneniu usmernení pre výkon predĺženia a samostatných nájazdoch platných v sezóne 2018/2019 pre zápasy finálovej série 1. ligy dorastu. Porazené družstvo HK Ružinov 99 Bratislava však písomným ohlásením zo dňa 08. 04. 2019 športovo-technicky akceptovalo výsledok stretnutia a družstvo HK Trnava ako víťaza finálovej série. Riadiaci orgán súťaže 1. ligy dorastu dňa 08. 04. 2019 tak potvrdil výsledok tretieho finálového zápasu (1:2 po samostatných nájazdoch z pohľadu družstva HK Ružinov 99 Bratislava), ako aj celej finálovej série (3:1 na zápasy v prospech družstva HK Trnava).

Vzhľadom na nesprávnu aplikáciu postupov pre výkon predĺženia bude konanie rozhodcov a inštruktora predmetného stretnutia postúpené na posúdenie Disciplinárnej komisii Slovenského zväzu ľadového hokeja.