Dominantný Slovan ťaží aj z úspešných vhadzovaní, Michal Chovan verí košickému tímu

Osmička. Aj toto číslo orámovalo súboj dvoch veľkých rivalov Slovana Bratislava a HC Košice. Slovanisti potvrdili aktuálnu ligovú dominanciu a výbornú formu, vyhrali ôsmy zápas za sebou. Nad oceliarmi vyhrali vo vzájomných súbojoch ôsmykrát v rade.

V kabíne Slovana bola podľa očakávania spokojnosť. Belasí boli v zápase dominantní a v prvých dvoch tretinách nepustili súpera takmer k ničomu. Agresívne forčekovali, boli silní v hre s pukom. Hrali so sebavedomím, získavali takmer všetky puky.

„Vyšiel nám úvod. Hrali sme presne tak, ako sme si povedali v šatni. Dovolím si povedať, že sme. V zápase dominovali. Dva góly v prvej tretine nám pomohli. Sme na tom momentálne dobre psychicky, ťaháme víťaznú šnúru a veríme, že nám to vydrží čo najdlhšie,“ hodnotil autor gólu na 2:0 Jakub Sukeľ.

Slovanisti jedine zlyhávali v koncovke, na efektivite ešte musia popracovať. Na brankára Andreja Košarišťana vyslali 41 striel, radovali sa len z troch gólov. Ich výkon podporil čistým kontom, druhým v extralige, Clint Windsor. „Hrali sme vzadu dobre. Nechceli sme dostať gól, čo sa nám podarilo. Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, nepremenili sme dobré šance, strely zastavila žŕdka. Aj 3:0 je však pekný výsledok,“ uviedol Jakub Sukeľ.

Bratislavčania ťažia v zápasoch z výborného vhadzovania. Aj proti Košiciam vyhrali 45 zo 63 buly, vďaka čomu boli častejšie na puku a dokázali sa udržať v útočnom pásme. V Tipos extralige sú na vhadzovaniach najlepší s úspešnosťou 60,05 %. V buly sa blížia k 800 výhram v sezóne, zatiaľ ich vyhrali 780, o 155 viac ako druhí Zvolenčania. Tréner Róbert Döme priznal, že to bola jedna z vecí, na ktorej od nástupu k mužstva pracoval. Od vhodenia puku do hry sa odvíja dianie na ľade.

„Vyhrané vhadzovanie je v každom zápase veľká pomoc. Nemusíme potom naháňať puk, šetríme aj sily. Na tréningu sa nácviku vhadzovaní venujú naši centri, my si nacvičujeme postavenie pri tejto činnosti. Sú to štandardné situácie a sú v každom stretnutí veľmi dôležité,“ hovoril Jakub Sukeľ.

Košičania síce do Bratislavy pricestovali už deň pred stretnutím, ale na ľade sa ich oddýchnutosť výraznejšie nepresadila. Strácali puky, hrali pomaly, po dvoch inkasovaných góloch sa už nedokázali zdvihnúť.

„Zasa sme odohrali dobrých desať minút. Mali sme aj nejaké šance, hrali presilovku. Bez gólu sa však nevyhráva. Celkovo sme hrali málo s pukom. Nedržali sme ho, v tom sa vyhrávajú zápasy,“ tvrdil kapitán Košíc Michal Chovan.

Oceliari v posledných troch stretnutiach proti Zvolenu, Nitre a Slovanu strelili dokopy len dva góly, v Bratislave sa nepresadili ani raz. Tím momentálne trápi predovšetkým koncovka. „Nechcem sa opakovať ako minulý zápas, nechcem byť negatívny. Mužstvo sa musí tomu postaviť čelom. Verím chalanom a ľuďom okolo tímu. Nebudeme teraz hovoriť o kríze. Vieme, aká je v Košiciach kvalita, aké je zázemie, aké je mužstvo, akí sú tréneri. Potrebujeme odohrať jeden dobrý zápas a všetko sa môže otočiť. Verím, že sa dáme dokopy. Nebudem nikoho kritizovať, začať by som totiž musel sebou. Mužstvu stále verím. Potrebujeme sa dať do piatku dokopy a vyhrať ďalší duel,“ postavil sa čelom problému Michal Chovan.

O impulze, ako naštartovať mužstvo, však nechcel hovoriť: „To nie je moja parketa. Máme kvalitných trénerov a oni vedia, čo je potrebné urobiť.“


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
0
41 (7,32 %)
Strely na bránu Strely na bránu
23 (0,00 %)
23 (100,00 %)
Zákroky Zákroky
38 (92,68 %)
0/7 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/3 (0,00 %)
3/3 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
7/7 (100,00 %)
44/62 (70,97 %)
Vhadzovania Vhadzovania
18/62 (29,03 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu