Dokonalá oslava Pulišovho jubilea, Košičanov položil na lopaty odchovanec Macejko

Uplynulú sezónu michalovskej Dukly ukončila štvrťfinálová séria proti Košiciam a rovnaký súper čakal Zemplínčanov aj na štarte tej novej. Vypredaný štadión na úvod zatlieskal dodatočnému odhaleniu bronzovej vlajky zo sezóny 2020-21, ako aj Radovanovi Pulišovi. Letná posila líšok si z rúk prezidenta klubu Mareka Michajla prevzala pamätný dres za 500. zápas v extralige.

A bol to práve 31-ročný útočník, kto si vyslúžil titul prvej hviezdy zápasu. K víťazstvu 3:2 totiž prispel dvomi gólmi, ktorými otáčal skóre z 0:1 na 2:1.

„Určite ma to teší, ale dôležité sú tímové body. To, že som prispel i ja, je plus. Mám výborných spoluhráčov v útoku a každý z nás mal dnes šancu. Tentoraz to padlo na mňa, ale je to dielo celej formácie,“ preukázal tímového ducha Puliš. Ako ďalej bývalý zvolenský kapitán zdôraznil, hneď na úvod sezóny to bol veľmi kvalitný a náročný zápas. „Na prvé kolo to však malo veľký náboj a diváci boli fantastickí. Dlho som si tak neužil zápas ako teraz.“

Dosiahnutie magickej méty 500 zápasov vníma ako satisfakciu za množstvo zdravotných problémov, ktorými si počas svojej kariéry prešiel.

„Pred desiatimi rokmi by som nepovedal, že môžem dosiahnuť takúto métu. Preskákal som si toho veľa a o to viac si cením toto pekné číslo. Som rád, že som ho dosiahol. Zároveň verím, že mi zdravie umožní pridať ešte čo najviac zápasov,“ zaklopal na drevo nový líder michalovskej ofenzívy. Na našu otázku, či už v minulosti zažil podobne vydarené jubileum, odpovedal s úsmevom. „Naozaj neviem. Žijem prítomnosťou a užívam si dnešný pocit. To je celé.“

Ani jeden z gólov Puliša však nemal prívlastok víťazného. Toto označenie si prisvojil košický odchovanec Miroslav Macejko, ktorý zopakoval husársky výkon z predošlej sezóny. Aj vtedy sa totiž v súboji úvodného kola proti Novým Zámkom postaral o víťazný gól Dukly.

„Sám som nevedel, ako to tam padlo. Chcel som strieľať na vzdialenejšiu tyčku a som rád, že to bol gól,“ vyznal sa 30-ročný obranca. „Nie som nejaký strelec a je preto celkom úsmevné, že som skóroval dvakrát po sebe v prvom kole. To, že to bolo proti Košiciam už neberiem nejako špeciálne. Počas prvých vzájomných zápasoch to možno zvláštne bolo, ale teraz ich už vnímam ako hociktorého súpera.“

Michalovčania sa v tretej tretine ocitli pod košickým tlakom a bolo preto trochu paradoxné, že práve v tejto časti rozhodli o svojom triumfe. „Ukázali sme charakter a zabojovali sme o víťazstvo. Ubránili sme oslabenia, blokovali strely a napokon sme to strhli na našu stranu,“ odfúkol si Macejko.

Košičania cítili šancu na bodový zisk a po zápase si spytovali svedomie. Spokojní neboli predovšetkým s výkonom v prvých dvoch tretinách.

„Počas prvých štyridsiatich minút sme nehrali dobre. Takto do zápasu vstúpiť nemôžeme. V tretej časti to už bolo lepšie, ale nedali sme góly a tak sa vyhrať nedá,“ priznal útočník Patrik Lamper.

Veľkú šancu strhnúť zápas na svoju stranu mali oceliari predovšetkým v druhej polovici druhej tretiny. Za stavu 2:2 dostali výhodu v podobe štyroch presilových hier, vrátane vyše minútu a pol trvajúcej početnej výhody o dvoch hráčov.

„Také situácie musíme využívať lepšie. To už však nezmeníme a musíme sa pozerať dopredu. Boli tam aj pozitíva. V tretej tretine sme vyhrávali osobné súboje, tlačili sme sa do bránky a miestami sme ich nepúšťali z pásma. Takto musíme hrať,“ obrátil list Lamper.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
33 (9,09 %)
Strely na bránu Strely na bránu
33 (6,06 %)
31 (93,94 %)
Zákroky Zákroky
30 (90,91 %)
0/1 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
1/1 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Fotogaléria