Dobrá partia vo Zvolene na boj o titul nestačila. Verili sme vo veľké veci, vraví sklamaný Špirko

ZVOLEN 10. apríla (SITA) - Pre hokejistov HKM Zvolen sa skončila sezóna najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2017/2018 v semifinále play-off.

Nad sily Zvolenčanov boli hráči Dukly Trenčín, "vojaci" uspeli v sérii 4:2. V kabíne Zvolena zavládlo sklamanie. Dobrý kolektív, ako uviedli viacerí hokejisti, do boja o zlato nepostúpil. "Obe mužstvá predvádzali výborný hokej a bola to vyrovnaná séria. Mrzí to o to viac, že sme boli skvelá partia. Verili sme, že vďaka tomu môžeme dosiahnuť veľké veci . Boli sme k tomu blízko. Taký kolektív, ako som tu zažil, to sa tak často nevidí," povedal pre spravodajstvo klubu útočník Rastislav Špirko.

"Ďakujem chlapcom, že som s nimi strávil časť svojho života. Boli sme naozaj skvelá partia. Všetci sme dali do toho všetko. Ťažko sa mi to hodnotí, je to smútok, emócie," konformne sa vyjadril Michal Chovan. "V šatni sa môžeme pozrieť jeden druhému do očí a povedať, že sme do toho dali všetko," dodal.

Šesťzápasová séria bola vyrovnaná, iba v dvoch prípadoch bol rozdiel v skóre viac ako o jeden gól, dvakrát rozhodli až samostatné nájazdy. Zlomovým momentom semifinálovej série bol piaty duel, keď si Trenčín vybojoval "mečbal" triumfom 3:2 na ľade Zvolena. Domáci viedli v 23. min už 2:0 a víťazný gól vtedy strelil Peter Sojčík vo vlastnom oslabení. "Bol to asi najdôležitejší zápas série a tretiu tretinu sme absolútne nezvládli. Boli sme jednoznačne lepší, Trenčín prišiel k víťazstvu ako slepé kura, no išiel si za tým a musím im pogratulovať," uviedol Špirko.

Špirko začal sezónu ako kapitán v Nových Zámkoch, no angažmán na juhu Slovenska mu nevyšiel. V 23 dueloch získal 14 bodov (4+10). Vo Zvolene sa však uchytil a v 39 súbojoch nazbieral 35 bodov za 18 gólov a 17 asistencií. "Začiatok sezóny v Nových Zámkoch nebol taký, ako som si predstavoval. Po príchode do Zvolena som našiel stratenú chuť, začal som sa znovu baviť hokejom a to si myslím, že bolo vidno," konštatoval 33-ročný útočník.

Sklamalo ho, že v Trenčíne bol štadión väčšinou vypredaný, vo Zvolene až toľko priaznivcov na semifinále nechodilo. "Trochu ma to mrzí. Ľudia majú možnosť vidieť veľmi dobrý hokej. V tejto sérii si všetci mohli prísť na svoje. Divákov doma mohlo chodiť o niečo viac," dodal rodák z Martina, ktorý bol najproduktívnejším hráčom Zvolena v sérii proti Trenčínu.