Do tretice triumf. Tím SR 16 vyhral nad Švajčiarskom

SCUOLE, BRATISLAVA (SZĽH) – V piatok prehrala slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov s rovesníkmi zo Švajčiarska 2:6, v sobotu 1:2. V záverečnom stretnutí, zo série troch prípravných duelov, sa mužstvo trénera Radoslava Hecla dočkalo víťazstva. Nad Švajčiarskom triumfovalo 3:2.

 

Po dvoch vyrovnaných a bezgólových tretinách sa o výsledku rozhodovalo až v záverečnej časti hry. V jej úvode poslal slovenskú šestnástku poslal do vedenia gól Kevina Horvátha. Následne sa Švajčiarom podarilo dvoma gólmi v presilovej hre otočiť vývoj skóre. Vylúčenie Antonia Ožvalda potrestal vyrovnaním na 1:1 Liekit Reichle. Druhý gól padol po zbytočnom treste pre gólmana Mateja Marinova za vyhodenie puku z hracej plochy – presadil sa Lilian Garessus.

 

Nepriaznivý vývoj však výber SR 16 nezlomil a výhodu presilovej hry dokázal na vyrovnanie na 2:2 využiť Šimon Miklovič. O výsledku zápasu sa rozhodlo niečo vyše troch minút pred koncom – autorom víťazného gólu Slovenska bol Pavol Štetka.

 

Tretí z troch prípravných zápasov – Scuole, Švajčiarsko:

Švajčiarsko “16“ – Slovensko “16“ 2:3 (0:0, 0:0, 2:3)

Gól SR: 43. Horváth (Štetka), Miklovič (Bačo), 57. Štetka (Kocúr, Šotek).

Zostava SR 16: Marinov – Nemec, Miklovič, Chovaniak, Kliment, Kocúr, M. Mešár, Socha, Kapičák – Bačo, F. Mešár, Slafkovský, Štefančík, Stümpel, Ožvald, Šotek, Štetka, Horváth, Braun, Demek, Bubika.

Vylúčení: 4:4, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0