Žilina sa odvolala proti verdiktu DK, Kozák stop na dva zpasy

Slovenský zväz ľadového hokeja

BRATISLAVA (SZĽH) - Disciplinárna komisia SZĽH sa v  utorok zaoberala výpadom domácich fanúšikov po druhom štvrťfinálovom stretnutí play-off  Tipsport ligy seniorov MsHK Žiiina - HKm Zvolen. Konštatovala, že žilinský klub  sa opätovne dopustil disciplinárneho previnenia. Hádzaním predmetov po odchádzajúcich hráčoch ako organizátor podujatia nezabezpečil nerušený priebeh podujatia a bezpečnosť hráčov po ukončení zápasu, čím došlo k porušeniu Súťažného poriadku SZĽH v článku 3.12.2.  Preto bola klubu uložená sankcia vo výške 375 eur. Keďže sa klub dopustil previnenia v skúšobnej dobe a v čase podmienečne odloženého zvyšku trestu odohratia jedného zápasu bez divákov, dochádza automaticky k zmene podmienečne odloženej časti trestu v trvaní jedného zápasu bez divákov na trest nepodmienečný. MsHK Žilina sa po vyhlásení a odôvodnení rozhodnutia okamžite voči nemu odvolala a zároveň uviedla, že mieni požiadať Odvolaciu disciplinárnu komisiu SZĽH, aby jej odvolaniu bol priznaný odkladný účinok.

 

V tomto momente sa zápas pre Vargu i Kozáka skončil, foto hckosice - Matúš ZetákV tomto momente sa zápas pre Vargu i Kozáka skončil, foto hckosice - Matúš Zeták

Disciplinárka sa zaoberala aj priestupkom hráča MHC Martina Lukáša Kozáka v piatom zápase štvrťfinále play-off s HC Košice,  ktorý pri zákroku zranil útočníka domácich Tibora Vargu.  Obranca úprimne oľutoval svoj zákrok, ktorý označil za mimovoľný, navyše doteraz nemal na konte ani jeden trest v hre či zápasovú bitku. DK mu  udelila dvojzápasový nepodmienečný trest, voči ktorému sa L. Kozák neodvolal.


Fotogaléria