Dinamu vystrieľal Gagarina, v Zápase hviezd žiaril ako spevák

Pavol Dobšinský by o ňom povedal, že je to taký na piaď chlap. To, čo však nedostal Michail Anisin nadelené v centimetroch, nahrádza svojou rýchlosťou a perfektným korčuľovaním.

Čiperný, 167-centimetrov vysoký ruský útočník sa dostáva do streleckých príležitostí s ľahkosťou a svoje už o tom vie aj obrana Považskej Bystrice. Kým stihla v 46. minúte piatkového súboja v Humennom zareagovať, dvíhal už Anisin nad hlavu ruky po šikovnom uprataní prihrávky Denisa Markuša za chrbát Mária Lampera.

V prípade 32-ročného rodáka z Moskvy išlo o vôbec prvý gól v aktuálnej sezóne. Pred svojim príchodom na východ Slovenska stihol odohrať za Ižhevsk vo VHL iba desať stretnutí.

„Je to taká zvláštna sezóna. Do konca starého roka som čakal na možnosť posunu do KHL, ale to mi nevyšlo. Začal som teda vo VHL, ale zabrzdila ma korona a tá obmedzila počet mojich zápasov,“ vysvetľuje Anisin, ktorý doplnil počet ruských hráčov v tíme „Levov“ na päť. K Laborcu ho zlákal – podobne ako Maxima Kondriateva – krajan Igor Veličkin. „V Rusku sa skončila základná časť a náš tím nepostúpil do play-off. V tejto pandemickej situácii nebolo veľa možností pre pokračovanie a potom prišla ponuka z Humenného. Povedal som si, že nebudem sedieť doma a rozhodol som sa teda prísť.“

Prvé dojmy z nového pôsobiska sú podľa jeho slov pozitívne. „Našiel som tu dobrý kolektív i dobrého trénera a všetci veríme, že to dotiahneme v play-off čo možno najďalej. Čo sa týka kvality súťaže, tak zatiaľ som odohral iba dva zápasy a hodnotí sa mi to teda ťažko. Opýtajte sa ma po desiatich zápasoch. V play-off to bude určite ešte intenzívnejšie.“

Ostrieľaný ruský útočník predstavuje z pohľadu SHL skutočnú superhviezdu. Jeho najkrajšie chvíle kariéry prišli v sezóne 2011-2012. Spoločne s Dominikom Graňákom vtedy oslávili zisk Gagarinovho pohára, pričom práve Anisin mal na úspechu Dinama Moskva leví podiel. So štrnástimi gólmi bol totiž najlepším strelcom play-off a až päť jeho presných zásahov malo prívlastok víťazných.

„Na ten úspech spomínam veľmi rád a bola to parádna sezóna. Rád si spomínam na hru s Dominikom Graňákom, ale aj s ďalšími Slovákmi. Dobrými spoluhráčmi boli aj Branko Radivojevič a Martin Cibák, s ktorými som hral v Nižnekamsku. Všetko to boli dobrí chlapci. Pozdravte ich odo mňa,“ pousmial sa Anisin.

Počas svojho obdobia v Diname hrával v útoku s Alexandrom Ovečkinom a jednému z top kanonierov sveta adresoval nejednu gólovú prihrávku.

„Máme dobrý vzťah a veľmi mu držím palce. Alexander je už teraz legendou a prajem mu, aby prekonal strelecký rekord Gretzkeho,“ poznamenal útočník, ktorý je známy aj svojou schopnosťou baviť ľudí. Počas zápasu hviezd KHL v roku 2012 zaujal precítenou interpretáciou piesne O sole mio.

„Ja by som si zaspieval aj tu, ale nemám pre koho. Na tribúnach totiž nie sú diváci,“ dodal s úsmevom Michail Anisin.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
33 (9,09 %)
Strely na bránu Strely na bránu
33 (6,06 %)
31 (93,94 %)
Zákroky Zákroky
30 (90,91 %)
1/7 (14,29 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/7 (85,71 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
+ 2,88,55,98,92,37 / - 36,20,23,87,35,66
  • 40:29
  • 2:2
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria