Dievčenská šestnástka v prvom zápase na turnaji v Budapešti prehrala s Maďarkami

BUDAPEŠŤ (SZĽH) – Slovenská ženská reprezentácia do 16 rokov neuspela v prvom zápase na Európskom hokejovom pohári. V stredu podľahla v Budapešti domácemu výberu 1:3, keď jediný gól strelila Alexandra Tomasová. Ďalší duel odohrajú zverenky trénerky Nicol Lucák Čupkovej vo štvrtok o 14.00 h proti Rakúšankám. 

Maďarky mali navrch počas celého stretnutia hraného vo formáte 3 x 15 minút. V prvej tretine pustili súperky k jedinej strele a vytvorili si dvojgólový náskok vďaka presným zásahom Boglárky Báhiczki-Tóthovej a Krisztiny Weilerovej. Slovenské dievčatá vyprodukovali v rámci zápasu iba sedem streleckých pokusov, ale v 22. minúte znížili. Nahodenie Tomasovej od mantinelu skončilo po teči maďarskej hráčky v sieti. Domáce reprezentantky však v tretej tretine zareagovali gólom Réky Effi Hiezlovej a vedenie si udržali aj napriek dvom vylúčeniam v závere zápasu.

Hlas po zápase

Nicol Lucák Čupková, trénerka SR 16 ženy: "Prvá tretina nám nevyšla podľa predstáv a inkasovali sme v nej dva góly po individuálnych chybách. Hoci sme v druhej tretine strelili gól a dievčatá to nakoplo, nepodarilo sa nám vyrovnať a v tretej tretine sme inkasovali tretíkrát. Maďarky však boli lepšie, čo dokazuje aj pomer striel, a ani napriek snahe sme nedokázali zvrátiť výsledok. Do zápasu zasiahli viaceré debutantky, z ktorých nás niektoré milo prekvapili. Dievčatá sme navzdory prehre povzbudili, pretože zajtra náš čaká ďalší súper."

Európsky hokejový pohár hráčok do 16 rokov (Budapešť/Maď.):

Maďarsko – Slovensko 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Góly: 4. Báhiczki-Tóthová (Mozolaiová), 10. Weilerová, 36. Hiezlová (Weilerová) – 22. Tomasová.
Vylúčené: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 37:7.

Zostava SR 16 ženy: Sumegová – Nogová, Tomaštíková, Eibenová, Tischlerová, Konrádová, Krištofíková, Kostková – Karkošková, Lacková, Tóthová – Feníková, Gero, Korčeková – Hrušková, Kučíková, Tomasová – Cvejnová, Hirjaková. Trénerka: N. Lucák Čupková.

Program SR 16 ženy na EWIHC v Budapešti

ŠTVRTOK 20. APRÍLA
Slovensko – Rakúsko (14.00)

SOBOTA 22. APRÍLA
Slovensko - Švajčiarsko (11.30)

NEDEĽA 23. APRÍLA
Zápas o umiestnenie (čas duelu určí výsledok v základnej skupine)
 


Ďalšie články