Desiaty ročník Orange Minihokej Tour bude mať rekordný počet účastníkov

BRATISLAVA (SZĽH) – Najväčší festival hokejových talentov na Slovensku – Orange Minihokej Tour, už po desiatykrát postaví proti sebe budúce hokejové hviezdy. O víťazstvo v jubilejnom ročníku sa pobije historicky najväčší počet účastníkov. 41 tímov z celého Slovenska (13 zo západu, 16 zo stredu a 12 z východu) nastúpia najprv v regionálnych kolách o postup do celoslovenského finále. V ňom sa predstaví v dvoch základných skupinách šesť družstiev, víťazov z jednotlivých regionálnych kôl.

„Desiaty ročník Orange Minihokej Tour opäť prinesie prehliadku najväčších talentov slovenského mládežníckeho hokeja. Veľmi nás teší, že od prvého ročníku nám pribudlo sedem družstiev, to znamená nárast hráčov a svedčí to o náraste hráčskej základne na Slovensku. Veríme, že jubilejný desiaty ročník bude opäť plný gólov, radosti z hokeja a zážitkov, ktoré si hráči a hráčky uchovajú na celý život,“ povedal riaditeľ turnaja Peter Kúdelka.

Orange Minihokej Tour vychováva budúce hokejové hviezdy. Podčiarkuje to aj fakt, že hokejisti, ktorí pred desiatimi rokmi hrali prvý ročník tohto prestížneho turnaja nastúpili na prelome tohto roka v Buffale na Majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov.

„Od samého začiatku, čo je už desať rokov, stojí Orange pri tomto projekte a veľmi sa z neho tešíme. Stále som presvedčený, že je fungujúcim prostriedkom na identifikovanie hokejových talentov už v tomto veku. Na turnaj máme pozitívne ohlasy a mňa osobne, ako veľkého fanúšika hokeja veľmi teší, že sa nám so SZĽH podarilo takéto podujatie vytvoriť a etablovať ho v hokejovom svete, a najmä medzi deťmi, mládežníckymi trénermi, ale aj rodičmi a verejnosťou. Je to výsledok systematickej práce všetkých, ktorý projekt tvoria a odmenou sú nám juniorské talenty, ktoré vzišli z prvých ročníkov tohto projektu. Teším sa na jubilejný ročník a deckám želám kopec zábavy, ale aj cenných hráčskych skúseností,“ povedal Miloš Lalka, riaditeľ pre komunikáciu a značku spoločnosti Orange.

Žiaci a žiačky štvrtých tried základných škôl zabojujú v regionálnych kolách už počas februára. Vo Vranove nad Topľou odštartujú prvé kolo 17. februára a v Michalovciach si tímy následne zmerajú sily 18. februára. V tom istom termíne proti sebe nastúpia tímy zo západného Slovenska v Senici a tímy zo stredného Slovenska v Banskej Bystrici a Žiline. Posledné kolo sa odohrá v západnom regióne v Nových Zámkoch. 

Na minuloročnom festivale žiakov a žiačok sa predstavilo dovedna 741 detí, z toho 31 dievčat! Podujatie prinieslo krásne zápasy plné detskej radosti, a ozdobilo ho dovedna 1024 gólov!

Formát ORANGE MINIHOKEJ TOUR
Štartujú hráči a hráčky 4. ročníkov základných škôl. Každé stretnutie musí mať víťaza. Hrá sa 2 x 15 minút čistého času so striedaním trojčlenných formácií po 60 sekundách. Jednotlivé družstvá sú zložené z dvoch mini družstiev (9 hráčov + 1 brankár), ktorých výsledky mini zápasov sa zrátajú. V prípade remízy v súčte oboch mini zápasov nasledujú po tri samostatné nájazdy.

Program ORANGE MINIHOKEJ TOUR
Skupina Senica – 18. februára (nedeľa)
A: MHKM Skalica, HC Slovan Bratislava, MMHK Nitra
B: HK Havrani Piešťany, HK 91 Senica/HKL Bratislava, HK DUKLA Trenčín, HC Topoľčany

Skupina Nové Zámky – 4. marca (nedeľa)
A: HK Lokomotíva Nové Zámky, HOBA Bratislava, HK Trnava
B: HK Ružinov 99 Bratislava, HK Iskra Partizánske, HK Levice

Skupina Michalovce – 18. februára (nedeľa)
A: HC Košice, MŠKM Trebišov, HK Spišská Nová Ves
B: HK Mládež Michalovce, Liba Academy Košice, HC Slovan Gelnica

Skupina Vranov nad Topľou – 17. februára (sobota)
A: HK Poprad, Spiš Indians Levoča, HC Bulls Vranov
B: HC 46 Mládež Bardejov, MHK Humenné, P.H.K. Prešov

Skupina Banská Bystrica – 18. februára (nedeľa)
A: HC’05 Banská Bystrica, MšHK-mládež Prievidza, HKM Zvolen
B: MHk 32 Liptovský Mikuláš, MŠK Rimavská Sobota, HC Brezno

Skupina Žilina – 18. februára (nedeľa)
A: MsHKM Žilina, MHA Martin, HK 95 Považská Bystrica
B: MŠK Púchov, MHK Dubnica nad Váhom, MHK Dolný Kubín, HK Altis Orava