Desaťzápasová stopka pre Blackwatera za zákrok na Ervinga

BRATISLAVA (SZĽH) – Nitriansky útočník Judd Blackwater dostal desaťzápasový dištanc. V pondelok mu ho udelila Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja za zákrok na popradského obrancu Joonu Ervinga.

Blackwater atakoval súpera vo vzájomnom stretnutí v rámci 50. kola základnej časti Tipsport Ligy zo 16. februára na popradskom ľade. V 48. minúte, za stavu 4:3 pre Nitru, si razantne vyšliapol na Ervinga za domácou bránkou. Fínsky bek zápas nedohral rovnako ako Blackwater, ktorému rozhodcovia udelili trest v hre. Kanadský útočník mal do vyrieknutia verdiktu DK SZĽH pozastavenú registračku a za Nitru v uplynulých dvoch súťažných stretnutiach nenastúpil.

Hrať za ňu nebude môcť ani v najbližších dueloch nadstavbovej B-skupiny, v ktorej Nitrania bojujú o miestenku do play-off. Disciplinárna komisia sa v pondelok uzniesla na nepodmienečnom desaťzápasovom dištanci.

„Blackwater si neprimeranou silou nakorčuľoval na Ervinga, vrazil do neho a v rámci sekundárneho následku došlo k pádu na ľad i otrasu mozgu. Nitriansky útočník využil rýchlosť voči hráčovi, ktorý ju mal oveľa nižšiu, čím naplnil skutkovú podstatu napadnutia. Navyše nemal záujem hrať puk. Keďže to nebol prvý prípad Blackwatera v tejto sezóne, spadol do vyššej trestnej sadzby,“ zdôvodnil predseda Disciplinárnej komisie SZĽH Rastislav Jakubovič.