Derby, ktoré stálo za to

ZVOLEN (SZĽH) – Výborná atmosféra, šesť gólov, dráma až do samého konca. Ten, kto videl piatkové pohronské derby medzi Zvolenom a Banskou Bystricou, si určite prišiel na svoje. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy. V nich sa rozhodlo o tom, že jeden bod navyše si pre seba uchmatol po výhre 4:3 úradujúci majster.

Zaujímavý bol aj samotný priebeh zápasu. Hostia spod Urpína v ňom trikrát viedli, „bryndziari“ však zakaždým dokázali vyrovnať. „Trikrát sme sa vrátili do zápasu, takže víťazstvo sme si asi zaslúžili. Keď sa ma pred sezónou pýtali, ktoré mužstvá tipujem, že budú hrať dobre, povedal som Banskú Bystricu a Nitru. Dnes sa to aj potvrdilo. Bystrica je silná, víťazstvo nás teší. Mali sme veľa dobrých momentov, ale vieme, kde nás tlačí topánka,“ prízvukuje hlavný tréner Peter Oremus.

Veľkú vyrovnanosť na ľade videl center Juraj Mikúš, autor prvého gólu Zvolena. „Neboli tam takmer žiadne rozdiely. Možno sme boli trochu disciplinovanejší ako hostia, hrali sme menej v oslabení,“ hovorí. „Rytieri“ zasypali brankára Gajana 43 strelami. Ich góly však nepadli po strelách do šibenice, ale po skrumážach pred bránkou: „Strašne sa nadrieme na góly. Aj môj gól padol na trikrát. Hneď vzápätí sme inkasovali, to položí aj skúsenejšie mužstvo. Stále sa len zohrávame, odišlo nám viacero hráčov. Verím, že si to sadne ešte lepšie.“

Zvolenčania neprežívajú ideálny vstup do sezóny. Tri prehry zo šiestich zápasov, takto si začiatok ročníka obhajca titulu určite nepredstavoval. Už po prehre s Michalovcami avizoval Peter Oremus nutnosť posilniť káder. V akom je to štádiu? „Počas týždňa sme sa bavili na túto tému. V tejto chvíli je to veľmi ťažké. Trh s hráčmi je obmedzený. Uvidíme, ako dopadnú kempy v Amerike, odtiaľ možno prídu nejaké tipy. Tím však potrebuje, aby prišli noví hráči,“ dodal Oremus.

Lodivoda hostí mrzelo, že jeho zverenci nevyťažili z dobre rozbehnutého duelu viac ako bod. „Nie som s tým spokojný, ale teší ma, ako sme hrali. Bol to dobrý a vyrovnaný zápas, no opäť nás zrážali individuálne chyby. V tomto smere sa musíme zlepšiť. No chalani hrali dobre a príkladne bojovali,“ hodnotil Tukka Poikonen.

Svoj druhý extraligový gól strelil devätnásťročný Kevin Jendroľ. „Bol to super zápas, fanúšikovia nás výborne povzbudzovali, ďakujeme im za to. Nedotiahli sme to do víťazného konca, neodrážali sa nám puky. V nájazdoch to už bola lotéria. Šťastie stálo na strane súpera a preto vyhral,“ povedal mladý krídelník.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
3
36 (11,11 %)
Strely na bránu Strely na bránu
37 (8,11 %)
34 (91,89 %)
Zákroky Zákroky
32 (88,89 %)
1/5 (20,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/2 (0,00 %)
2/2 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/5 (80,00 %)
38/72 (52,78 %)
Vhadzovania Vhadzovania
35/73 (47,95 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 35,12,59,7,18,75 / - 29,92,12,7,15,55
  • 38:13
  • 2:2
3. tretina
Predĺženie
Samostatné nájazdy
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

ULLY, Cole Chris

HKM Zvolen


Body 4
Góly 2
Asistencie 2

2.

SARACINO, Nicholas Samuel

HKM Zvolen


Body 2
Góly 1
Asistencie 1

3.

MISTELE, Matthew

HC ‘05 Banská Bystrica


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu