Demko opäť priviedol Vancouver k úspechu, Miller: "Drží nás nad vodou"

NEW YORK - Hokejisti Vancouveru Canucks zvíťazili v zámorskej NHL nad Ottawou Senators 5:1 aj vďaka dvom gólom J.T. Millera a Tylera Motteho. V kanadskom derby triumfovali pred dvoma dňami ešte výraznejším rozdielom, "senátorov" deklasovali 7:1. Ottawa je s tromi bodmi na chvoste tabuľky Severnej divízie, Vancouver s ôsmimi figuruje na 4. priečke.

Okrem dvojgólových strelcov mal na triumfe najväčšiu zásluhu brankár Thatcher Demko, ktorý si pripísal 42 zákrokov, z toho 23 v prvej tretine. Svoj tím tak po prvý raz v tejto sezóne priviedol k druhému víťazstvu za sebou. "Stále to nestačí, musíme sa zomknúť a vytvoriť poriadnu sériu," povedal Demko, ktorý sa vyznamenal 35 zákrokmi aj pri predchádzajúcej výhre 7:1. "Drží nás nad vodou, aj keď nehráme podľa našich predstáv. Vieme, že sa na neho môžeme spoľahnúť," uviedol pre web NHL J.T. Miller, ktorý v 22. minúte strelil druhý gól Canucks, o šesť minút neskôr pridal poistku a v závere druhej tretiny prihral Eliasovi Petterssonovi na štvrtý zásah domácich.

Ottawa v prvej tretine vyslala na Vancouver 24 striel, ale Demka prekonala iba raz. K vyrovnaniu klubového rekordu v počte pokusov na bránku jej chýbali dve strely. "Nikto v kabíne nemá rád prehry, ale sme trochu na dne. Musíme sa zomknúť, sústrediť sa a myslieť pozitívne," povzdychol si Brady Tkachuk, ktorý asistoval Joshovi Norrisovi na jediný gól Ottawy.

Hokejisti Nashvillu zvíťazili v druhom zápase v noci na štvrtok nad Chicagom 2:1 po nájazdoch. V nich sa dokázal presadiť iba Matt Duchene, ktorého zásah poslal Predators na čelo tabuľky Centrálnej divízie. "Celý tím bojuje, vidím, ako chlapci hrajú spolu dopredu i dozadu. V takomto prípade je jednoduché pridať sa a bojovať za tím. Myslím si, že sme ešte lepší a zomknutejší ako v minulej sezóne. Keď vykorčuľujete na lad, necháte tam všetko, pretože nechcete sklamať spoluhráčov," povedal Duchene.

Bod pre Chicago zachránil dobrým výkonom brankár Kevin Lankinen, ktorý si so 41 zákrokmi vytvoril kariérne maximum v NHL. "Jastrabi" aj vďaka nemu bodovali po piaty raz za sebou. "Hrali sme lepšie ako minule, ale mrzí ma prehra. V predĺžení sme mali šance na rozhodnutie... Snáď nám to tam padne nabudúce. Ja sa cítim sebavedome a to je pre mňa dôležité," uviedol Lankinen.

 

NASHVILLE PREDATORS - CHICAGO BLACKHAWKS 2:1 pp a sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 46. Cousins (Duchene), rozh. nájazd: Duchene - 50. Carpenter (Hagel, Kämpf). Brankári: Saros - Lankinen, strely na bránku: 42:30.


VANCOUVER CANUCKS - OTTAWA SENATORS 5:1 (1:1, 3:1, 1:0)

Góly: 3. Motte (Myers, Beagle), 22. Miller (Hughes, Pettersson), 28. Miller (Benn), 38. Pettersson (Miller, Hughes), 52. Motte (Beagle) - 9. Norris (Tkachuk, Batherson). Brankári: Demko - Högberg, strely na bránku: 35:43.