Defenzívu Slovana vystuží americký obranca Brodzinski

BRATISLAVA - Novou posilou hokejového Slovana Bratislava sa stal americký obranca Michael Brodzinski. Vedenie extraligového klubu sa s 25-ročným zadákom dohodlo na zmluve do konca sezóny.

Ako vo štvrtok informoval web Slovana, Brodzinski by sa do tréningového procesu mal zapojiť v závere pracovného týždňa. O jeho nasadení do extraligového zápasu rozhodne realizačný tím. "S vyhliadkou náročného záveru základnej časti a samozrejme play off sme sa snažili do mužstva získať tzv. two-way obrancu, ktorý je nielen zodpovedný vzadu, ale dokáže podporiť aj ofenzívu a pridať kanadské body. Na Mikea Brodzinského sme získali pozitívne referencie z prostredia v Severnej Amerike, kde doteraz pôsobil. V ECHL patril k najproduktívnejším bekom, bol lídrom svojho tímu. Skúsenosti má tiež z AHL. Verím, že vhodne zapadne do mužstva, rýchlo sa aklimatizuje a bude pre nás posilou," povedal pre hcslovan.sk generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Pre Brodzinského pôjde o prvú skúsenosť s európskym hokejom. Rodák z mesta Ham Lake v štáte Minnesota sa svojími výkonmi zaradil k najlepším bekom zámorskej súťaže East Coast Hockey League (ECHL). V minulej sezóne si v drese Orlando Solar Bears pripísal v 58 zápasoch 35 bodov (8+27) a dostal sa aj do výberu pre Zápas hviezd ECHL. Skúsenosti má aj zo 61 stretnutí AHL, kde obliekal dres San Jose Barracuda, teda farmárskeho tímu San Jose Sharks.

V minulosti pôsobil aj v univerzitnej súťaži NCAA, ktorú s University of Minnesota vo svojej prvej sezóne 2014/2015 aj vyhral. Jeho výkony si všimli skauti San Jose Sharks, "žraloci" ho draftovali v roku 2010 v 5. kole z celkového 141. miesta, do NHL sa však neprebojoval.