Daňov suspenzor nepomohol, ďalej ide Nitra

TRENČÍN (SZĽH) - Rýchly gól na strane Dukly a skvelý výkon gólmana Valenta. Trenčín sa síce tešil z víťazstva 2:0 nad Nitrou v odvetnom štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu, ale na postup to nestačilo. Z kabíny napriek tomu znel známy pokrik „Kolo Touré - Yaya Touré“.

Vojaci mali do stretnutia raketový nástup. Pri druhom striedaní sa im podarilo vyšachovať defenzívu Nitry a Paukovček zasunul puk za bezmocného Cowleyho. V polovici stretnutia potom pridal v oslabení druhý presný zásah Švec a vyzeralo to, že trojgólové manko z úvodného stretnutia nemusí byť nedostižné.

„Šli sme do zápasu s cieľom zvíťaziť a pobiť sa o postup. Ušiel nám o jediný gól. Ukázalo sa, že sme až príliš zaváhali v úvodnom stretnutí. Na druhej strane, pobili sme sa o dobrý výsledok. Víťazstvo sa počíta. Sme spokojní. Ukončili sme prípravu, v ktorej sme hrali dobrý hokej. Už sa tešíme na ligu. Otázne je, kedy sa začne,“ nechal sa po záverečnom klaksóne počuť Marko Daňo.

Člen prvej formácie bol dobre naladený. Zo zápasu a celkovej atmosféry v kabíne mal pozitívne pocity. „Sme mladé mužstvo s niekoľkými skúsenejšími chalanmi. Tím je dobre vyvážený. Verím, že máme predpoklady na to, aby sme sa pobili o horné priečky,“ doplnil.

Hráč so skúsenosťami z NHL ukázal bojovnosť. Za stavu 2:0 sa hodil do tvrdej strely a zachránil svoj tím od gólovej pohromy. „Puk ma trafil do suspenzora. Je poškodený a pôjde do koša. Aj takéto momenty prináša hokej. Dôležité bolo, že som tímu dokázal pomôcť. A je jedno, či sa jedná o našu ligu alebo NHL,“ vysvetľoval Daňo.

Nitrania napriek prehre o dva góly postúpili do semifinále Kaufland Cupu. S výkonom však spokojní neboli. „Z našej strany to nebolo ideálne. Síce sme postúpili, ale musíme sa zlepšiť. Vyhrať pohár je lákavé. Urobíme všetko pre to aby sa nám to podarilo,“ povedal na úvod útočník Róbert Lantoši.

Ten sa v drese HK rozohráva pred začiatkom novej sezóny NHL. Zatiaľ nevie, kam povedú jeho kroky, no verí, že v spolupráci s agentom nájdu vhodné pôsobisko.„Snažím sa chlapcom pomôcť čo najviac. Verím, že začiatok ligového ročníka nás zachytí v dobrej forme. Je dôležité sa dobre odraziť,“ pokračoval.

Corgoni sa na ľade Trenčína nedokázali strelecky presadiť. Čo nepochytal spoľahlivý gólman Valent, skončilo na konštrukcií bránky. A to dokonca až štyrikrát.

„Niekedy sú aj také zápasy. Radšej nech sa nám to stane v príprave ako počas ligových stretnutí. Verím, že už najbližšie puky skončia v sieti. Mišo Valent chytal veľmi dobre,“ pousmial sa Lantoši.