Daňo tesne pred podpisom zmluvy, v kabíne rozdeľuje brankárov

TRENČÍN - Pandémia koronavírusu predčasne ukončila jeho sezónu v zámorí, kde pôsobí od roku 2014. V pondelok už korčuľoval Marko Daňo, naposledy hráč Clevelandu v AHL, na ľade materskej Dukly Trenčín. V jej drese bude pôsobiť minimálne do polovice novembra. 

Mal viacero možností, no vyhral hlas srdca. Po konzultácií s európskym agentom Petrom Neverišom a zámorským Ritchom Winterom sa Marko Daňo rozhodol, že úvod ligovej sezóny odohrá v drese Dukly Trenčín. 

„NHL sa začne oveľa neskôr ako zvyčajne. Preto som sa rozhodol pôsobiť zatiaľ v Európe. S agentmi som sa zhodol, že by nebolo na škodu, aby som odohral nejaké súťažné zápasy. Alternatív bolo viacero. Trenčín bol pre mňa najlepšou voľbou, pretože môžem byť doma. Otáznik visel nad poistkou. Vedenie Dukly sa na ňu pozrelo a povedalo, že klub je schopný ju zaplatiť. Sme dohodnutí ústne, chýba už iba podpísať potrebné papiere,“ nechal sa počuť Marko Daňo. 

Podľa jeho slov dres trenčianskej Dukly bude obliekať do polovice novembra, prípadne do jeho konca. Za predpokladu, že sa ligový ročník začne v úvode októbra, mohlo by ísť o približne osem týždňov, teda asi dvadsať zápasov. 

Večera

V kabíne Dukly nie je Daňo žiadny nováčik. Do sezóny 2011/12 bol jej pevnou súčasťou. Neskôr dva roky obliekal dres účastníka KHL Slovana Bratislava, aby sa ako draftová dvadsaťsedmička presunul do Severnej Ameriky. 

„V tíme je veľa mladých hráčov. Mnoho chlapcov poznám, pretože aj v minulosti som sa počas letných mesiacov pripravoval s Duklou. Všetko je z mojej strany v poriadku. Verím, že sa kvalitne pripravíme, v ostrej sezóne sa nám bude dariť a potešíme fanúšikov dobrými výsledkami i výkonmi,“ usmieval sa Daňo. 

Marko Daňo zaberá od pondelka s hokejistami Dukly Trenčín. Zdroj: Facebook/HK Dukla Trenčín/Vladimír Koláček

25-ročný útočník si našiel v kabíne netradičné miesto medzi brankármi. „Je nás veľa. Zatiaľ som medzi Mišom Valentom a Maťom Kristínom. Uberám im priestor, keďže majú veľký výstroj. Verím, že to spolu zvládneme,“ doplnil. 

O „prískočnom“ do kabíny ešte nepadlo ani slovo. Po podpise zmluvy však syn Jozefa Daňa očakáva poznámky aj na túto tému. „Chlapcov zoberiem na večeru,“ odpovedal pohotovo. 

Odstraňovanie nedostatkov

Prioritou slovenského reprezentanta pre nasledujúci ročník zostáva kanadsko-americká NHL. V drese ktorého klubu bude pôsobiť, je ešte otázne. V uplynulej sezóne odohral za  Columbus Blue Jackets iba tri stretnutia a drvivú väčšinu sezóny hájil farby farmárskeho Clevelandu. „Modrokabátnici“ v súčasnosti bojujú v play off o Stanleyho pohár a rozprávať o tom, či budú mať o Daňove služby záujem, je predčasné. 

„Táto otázka bude aktuálna v septembri. Záleží na postoji vedenia klubu. Ak neprejaví záujem, budeme riešiť iný klub. Určite chcem zostať v zámorí. Či už to bude Columbus alebo iné mužstvo mi je viac-menej jedno. Posledná sezóna nebola z mojej strany ideálna. Pracujem na zlepšení nedostatkov,“ doplnil Marko Daňo.