Daňo predviedol skvelú akciu zakončenú víťazným gólom

WINNIPEG 28. septembra (SITA) - Parádny kúsok predviedol slovenský útočník Winnipegu Marko Daňo v prípravnom súboji proti Ottawe pred novou sezónou hokejovej NHL.

Na víťazstve svojho tímu 5:3 sa podieľal v čase 53:12 min víťazným gólom, ktorému prechádzala skvelá akcia v jeho podaní. Daňo v hĺbke obranného pásma vybojoval puk, prešiel ním cez dvoch hráčov Ottawy a posunul ho na krídlo Nicovi Petanovi. Ten mu ho vrátil pred bránku a tam nakorčuľovaný slovenský hokejista prvým dotykom puk nadvihol tak, že brankár Ottawy Mike Condon nemal šancu. Video z gólu priniesol aj oficiálny portál nhl.com. Webová stránka Winnipeg Free Press označila Daňov gól za neuveriteľné sólo.

"Úprimne, nemyslel som si, že Daňo vôbec vybojuje puk. Cez obrannú modrú čiaru prešiel tak, že mi ho posunul jednou rukou. Ja som bol pripravený strieľať, ale keď sa obranca pokĺzol, rozhodol som sa pre prihrávku," opísal Nic Petan najdôležitejší moment zápasu. "Snažím sa len robiť tie správne veci a tvrdo zaberať aj v tréningu, aby som si vybojoval miesto v zostave," cituje Marka Daňa winnipegfreepress.com.

Dvadsaťdvaročný Daňo sa predtým v príprave strelecky nepresadil. V uplynulej sezóne NHL v drese Winnipegu v 38 zápasoch nazbieral 11 bodov za 4 góly a 7 asistencií.