Daňo je spokojný, o jednocestnom kontrakte mohol iba snívať

TRENČIN (SZĽH) - Slovenský hokejový reprezentant Marko Daňo už pozná meno zámorského tímu, ktorého dres bude obliekať v tejto sezóne. 25-ročný krídelník z Trenčína nastúpi za Winnipegu Jets.

Po troch rokoch hlási návrat do Kanady, kde s „tryskáčmi“ podpísal dvojcestný kontrakt. Vracia sa do známeho prostredia, kde v minulosti už tri sezóny pôsobil.

 „Som vďačný za to, že mám možnosť ísť do klubu, kde ma dobre poznajú. Mám z toho dobrý pocit. Pri úvodných rozhovoroch bolo cítiť, ako sú radi, že sa vraciam. Verím, že mužstvu dokážem pomôcť. Kedy odletím do zámoria, zatiaľ netuším. Klub ma bude s dostatočným predstihom informovať,“ nechal sa počuť Marko Daňo.

S vedením osemfinalistu ostatného ročníka NHL podpísal dvojcestný kontrakt na jednu sezónu. Zarobí počas nej 700 000 dolárov.

„Minulý ročník som takmer celý odohral na farme. O jednocestnom kontrakte som mohol iba snívať. Pre mňa bolo prioritou vrátiť sa za more a som rád, že sme našli s Winnipegom spoločnú reč,“ doplnil.

Syn Jozefa Daňa sa do kanadskej Manitoby vracia po dvoch rokoch. Za klub odohral 82 zápasov, v ktorých zaznamenal 22 kanadských bodov.

„Jets majú úžasné zázemia. Celá kanada žije hokejom, čo na tom bolo to najlepšie. Mne sa tam síce až tak veľmi nedarilo, ale verím, že tentokrát to vyjde. Mám za sebou vydarenú letnú prípravu. Cítim sa veľmi dobre. Budem mať možnosť ukázať, čo je vo mne a dobrými výkonmi si vybojovať stabilné miesto,“ prízvukoval.

V aktuálnej sezóne háji farby materskej Dukly Trenčín. V jej drese si v piatich ligových stretnutiach na svoje konto pripísal tri body. Trenčania sa na ligovú scénu vrátia v stredu proti Popradu po trojtýždňovej karanténe. Hoci „vojaci“ dlho odolávali, napokon sa ani oni nevyhli pandémií koronavírusu.

„Tri dni som mal zvýšenú teplotu a bolela ma hlava. Môj priebeh ochorenia bol miernejší, ale boli aj spoluhráči, ktorí sa vytrápili viac. Dnes sme mali prvý spoločný tréning. Výpadok je cítiť. Domáca telocvičňa nedokáže nahradiť plnohodnotnú prípravu. Máme pár dní na to, aby sme nabrali kondíciu a tešíme sa na ostré ligové zápasy,“ dodal na záver Daňo.