Ďalšia tesná domáca prehra hokejistov HK Orange 20

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 načali druhú polovicu svojho účinkovania v najvyššej súťaži s rovnakým súperom, proti akému sezónu začali. Na domácom ľade proti Detve však ani na trinásty tipsportligový pokus nebodovali. Aj keď znova podali sympatický výkon, po prehre 1:3 odchádzali hokejisti HK Orange 20 zo zápasu sklamaní.

Hneď v úvode zápasu dostali hokejisti HK Orange 20 po faule Žilku výhodu presilovej hry, no v nej si žiadny súvislý tlak nevypracovali. Mierne navrch mali Detvania, ktorí sa do prvej čistej gólovej príležitosti dostali v 13. minúte, keď Král pri presilovke zakončoval už do opustenej bránky domácich, no Sklenár sa stihol bleskurýchle presunúť k druhej žŕdke, čím zabránil gólu v jeho sieti. Ten nepadol ani v 17. minúte, keď Žilka spoza bránky našiel Magogina, no jeho prudká strela šla tesne nad.

Druhá tretina priniesla podstatne viac vzruchu, veď už po 109 sekundách hry Lunter bezprostredne po vhadzovaní prekonal Petríka a poslal HK Orange 20 do vedenia. Už o 21 sekúnd neskôr sa však z gólu tešili aj Detvania, no predčasne, keďže ho hlavní arbitri stretnutia po konzultácii s videorozhodcom neuznali. Domáci držali vedenia do 32. minúty, keď najprv ešte Sklenár výborným zákrokom poležiačky vychytal Ďalogu, no pár sekúnd nato už kapituloval po strele príklepom z hokejky Surového. Definitívny obrat Detva zavŕšila vo vlastnom oslabení v 35. minúte, keď Pulišovu strelu si nešťastne jeden z domácich obrancov zrazil do vlastnej bránky. Do prestávky ešte pohrozili aj hráči HK Orange 20, Juščákova strela z dobrej pozície však skončila na Petríkovi.

Do tretej tretiny vstúpila dvadsiatka so snahou o vyrovnanie, ktoré mal na hokejke v 51. minúte kapitán Kollár, jeho strela spoza obrancu však šla len tesne nad. Na opačnej strane zas v 55. minúte pohrozil po rýchlom brejku Chovan, jeho strela ale skončila na žŕdke. Hokejisti HK Orange 20 s pribúdajúcim časom dokázali Detvu dostať do úzkych, zbrzdilo ich však vylúčenie, po ktorom mohol v 59. minúte dať poisťujúci tretí gól Ďaloga, no Sklenár puk vyškriabal z bránkovej čiary do svojho držania. Dvadsiatka 73 sekúnd pred koncom zápasu po oddychovom čase odvolala brankára, no miesto vyrovnania nakoniec po tretí raz inkasovala, keď gólom do prázdnej bránky pečatil výsledok svojím druhým gólom Puliš.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Hráči dnes siahali na prvé víťazstvo, nedokázali sme však vedenie udržať. Veľká škoda vlastného gólu na 1:2 na konci druhej tretiny. Tento stav vydržal až do tretej tretiny, v ktorej sme skúsili aj power-play, nedokázali sme ju však uhrať a súper nám dal gól do prázdnej bránky. Dnes sme si za výkon zaslúžili aspoň bod. Žiaľ, chlapci niektoré veci nedokážu zrealizovať, naopak súperi nás aj vďaka skúsenostiam vedia v záveroch zápasov zlomiť.“

HK Orange 20 – HC 07 Detva 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) 
Góly: 22. L. Lunter (R. Svitana) – 32. Maroš Surový (Z. Král, Šimon), 35. Puliš, 60. Puliš (Murček, Martin Chovan).
Vylúčenia na 2 min.: 6:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 30:40 (8:12, 13:16, 9:12). Rozhodovali: Fridrich, Adamel – Frimmel, J. Tvrdoň. 195 divákov. 

HK Orange 20: Sklenár – J. Štefanka ml., Nahálka, Golian, E. Švec, Lavička, Boldižár, Romaňák, B. Brincko – Giertl, A. Kollár ml., Köver – Zahradník, Urbánek, Fafrák – M. Havrila, Čenka, Juščák – L. Lunter, R. Svitana, S. Slávik.
Detva: R. Petrík – Chovan, Kukľov, Gachulinec, P. Hraško, F. Fekiač, Sládok, Hedera, M. Šimon – Ščurko, Murček, Puliš – Jakuceňa, Magogin, J. Žilka – Martin Ďaloga, Z. Král, Maroš Surový – Tibenský, P. Valent, Matúš Chovan.