Crosby vyzval fanúšikov, aby dodržiavali opatrenia a zostávali doma

PITTSBURGH - Kanadský hokejista Sidney Crosby vyzval všetkých ľudí, aby dodržiavali opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu a zostávali v tomto čase doma.

"Budem rád, ak tieto nariadenia zoberú všetci vážne a urobia všetko, čo je potrebné. Nielen kvôli ich zdraviu, ale aj zdraviu všetkých ľudí okolo. Je smutné, že niektorí ľudia sa nimi riadia a niektorí nie. Takto spoločný cieľ nedosiahneme," povedal kapitán Pittsburghu Penguins.

Vedenie NHL už 12. marca pre pandémiu nového koronavírusu prerušilo profiligu, do konca základnej časti zostávali približne tri týždne. Zámorské médiá následne priniesli správy, že pozitívny test mali dvaja hráči Ottawy a jeden hokejista Colorada. Liga inštruovala všetkých hráčov, aby sa rozšili do svojich domovov a zostávali v izolácii.

Crosby vyhlásil, že ak by situácia vo svete umožnila sezónu v NHL dohrať, bol by rád, keby liga rovno naskočila do play off. "Samozrejme, snažíte sa odohrať čo najviac zápasov, no neprekážalo by mi, keby sa hneď začali boje v play off. Každý tím je však v inej situácii," dodal 32-ročný center, ktorého Pittsburgh v čase prerušenia súťaže figuroval na tretej postupovej priečke v Metropolitnej divízii.

V USA evidovali v piatok ráno SEČ vyše 85.000 prípadov ochorenia COVID-19 a 1301 mŕtvych. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac ako 536.000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 24.100 osôb.