Craig Ramsay: Urobím všetko, aby som bol pre Slovensko najlepší možný tréner

BRATISLAVA/TAMPA BAY (SZĽH) – Craig Ramsay verí, že sa čím skôr bude môcť vrátiť z Tampy Bay pod Tatry, aby pokračoval v nedokončenej práci pre slovenský hokej. Dôveru, ktorú doňho vložil jeho prezident Miroslav Šatan, si váži a je preňho veľkým záväzkom.

Charizmatický kanadský hokejový odborník prijal ponuku SZĽH na pokračovanie spolupráce minimálne do finálového turnaja o postup na zimné olympijské hry 2022. Ak z neho Slovensko budúci rok v auguste v konkurencii Bieloruska, Poľska a Rakúska postúpi do Pekingu, zmluva 69-ročného kormidelníka s bohatými skúsenosťami z NHL sa automaticky predĺži do konca sezóny 2021/22. „Rád by som sa pri tejto príležitosti poďakoval Mirovi Šatanovi a všetkým, ktorí boli zainteresovaní a dali mi túto možnosť. Požiadali ma, aby som prišiel a pracoval opäť pre Slovenským zväz ľadového hokeja. Spolupracovať opäť s Michalom Handzušom bude ohromujúce,“ uviedol vo videoodkaze pre hockeyslovakia.sk Craig Ramsay.

Počas jeho pôsobenia pri slovenskom národnom tíme sa hráči na reprezentačné kempy tešili. V kluboch tvrdo bojovali, aby Ramsayho zaujali. A on im snahu oplácal šancami na medzinárodnej scéne. Práve Craig Ramsay často zapájal do reprezentačného diania mladých hráčov i nováčikov, pričom šancu ukázať sa dožičil aj mnohým hokejistov z najvyššej slovenskej súťaže. V rovnakom duchu plánuje pokračovať aj po návrate na Slovensko. „Ja mam v podstate vždy ten istý cieľ. A to hrať lepšie. Pokračovať v rozvoji tímu. Potrebujeme nájsť nových hráčov. Stále ísť naplno. Byť lepší. Byť silnejší. Rozvíjať našu hru. Myslím, že minulý rok sme nechali zopár vecí nedokončených. Prehra na poslednú chvíľu s Kanaďanmi a rovnako tak s Nemcami. Musíme pridať, byť silnejší. Vždy chcem, aby sa moji hráči učili, rozvíjali svoju hru a hrali lepšie. To sú ciele pre ďalšiu sezónu,“ pokračoval v odkaze 69-ročný Kanaďan.

Keďže novembrový asociačný termín i slovenská účasť na Nemeckom pohári boli zrušené, Craig Ramsay zatiaľ presne nevie, kedy dorazí na Slovensku. Isté však je, že to bude čoskoro, keďže decembrový reprezentačný program Slovenska na Švajčiarskom pohári zatiaľ zostáva v platnosti. „Spolu s manželkou budeme pripravení. Keď sa napriek ochoreniu objaví príležitosť, prídeme a urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som bol tím najlepším možným trénerom a aby sme urobili nejaký dobrý výsledok pre našu krajinu,“ dodal Craig Ramsay.