Čistky vo Vancouveri, kouča Greena nahradil Boudreau, skončil aj GM Benning

VANCOUVER - Vedenie hokejového klubu NHL Vancouveru Canucks prepustilo hlavného trénera Travisa Greena. Dôvodom sú neuspokojivé výsledky v prebiehajúcej sezóne. Klub, v ktorom pôsobí aj slovenský brankár Jaroslav Halák, povedie Bruce Boudreau.

Vancouver je v tabuľke Pacifickej divízie na poslednom mieste s 18 bodmi. V klube tak pristúpili k poriadnej čistke, keď sa musel porúčať aj generálny manažér Jim Benning, jeho asistent Jim Weisbrod a aj Greenov asistent Nolan Baumgartner.

Canucks začali šiestimi prehrami v úvodných deviatich zápasoch sezóny, aktuálne ich po 25 dueloch majú na konte 18. Z víťazstva sa tešili len v ôsmich súbojoch. "Sú to ťažké rozhodnutia, ale verili sme, že tento rok budeme mať konkurencieschopný tím. V dôsledku toho som veľmi sklamaný z doterajších výkonov. Robíme tieto zmeny, pretože chceme vybudovať tím, ktorý bude bojovať o titul a je čas, aby nám v tom pomohlo nové vedenie," uviedol majiteľ klubu Francesco Aquilini, citovala ho agentúra AP.

Pre Boudreaua je to štvrté pôsobenie na poste hlavného kouča v NHL, predtým trénoval Anaheim, Washington a Minnesotu. Celkovo má na konte 984 zápasov s bilanciou 567 výhier, 302 remíz a 115 prehier. Stal sa 20. hlavným trénerom v klubovej histórii, asistenta mu bude robiť Scott Walker. Benninga na dočasnej báze nahradil Stan Smyl.