Čiliak priznal nervozitu po návrate do bránky Komety, myslí aj na domáce MS

BRNO 14. februára (SITA) - Slovenský brankár Marek Čiliak sa po necelých desiatich mesiacoch opäť predstavil v súťažnom zápase najvyššej českej hokejovej súťaže.

Pri návrate do dresu Komety Brno získal ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu na strane obhajcu titulu, ale ten prehral s Mladou Boleslavou na jej klzisku tesne 1:2 po predĺžení. Dvadsaťosemročný gólman čelil 31 strelám a inkasoval z nich dva góly.

"Chytalo sa mi dobre. Zo začiatku som bol nervózny, ale potom to zo mňa spadlo a zápas som si užíval. Na spoluhráčov som sa tešil. Je to však škoda, že sme nezískali viac ako bod," hovoril pre hokej.cz Čiliak, ktorý v uplynulých dvoch sezónach doviedol Kometu k zisku majstrovskej trofeje. Teraz je však Brno na šiestej priečke tabuľky s tesným náskokom pred prenasledovateľmi a jeho hlavným cieľom je vyhnúť sa predkolu play-off. "Potrebujeme sa viac nakopnúť. Chýbala nám dravosť v zakončení, čo by sme mali zlepšiť. Je ťažké vyhrávať 1:0 a nejak to ubojovať," pokračoval.

Zvolenský rodák pred začiatkom sezóny 2018/2019 neodolal ponuke z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), ale premiéra v najkvalitnejšej európskej súťaži mu nevyšla podľa predstáv. Bratislavský Slovan postupne klesal tabuľkou až na úplne dno a Čiliak zasiahol do 28 zápasov s úspešnosťou zákrokov 89,3 %. "Je to viac kombinačná liga, ale záleží aj na tom, proti akému mužstvu hráte. Ak je to Petrohrad alebo CSKA, tak človek netuší, čo súper môže vymyslieť," podelila sa o svoje dojmy brankárska jednotka Slovenska z vlaňajších MS v Dánsku.

Práve možnosť ďalšej účasti na svetovom šampionáte je pre Čiliaka lákadlom. Navyše, majstrovstvá sa budú po osemročnej pauze konať na Slovensku, v Bratislave a Košiciach. "Jasné, že na to myslím. Kto by tam nechcel byť? Ja som však bol vždy nastavený tak, že sa sústredím na to, čo ma čaká najbližšie. Od trénera brankárov Jána Lašáka mám určité informácie, stále sme v kontakte. Dohadujeme sa na nejakých veciach. Aj teraz sme sa bavili o tom, že si dám počas reprezentačnej prestávky voľno. Uvidíme, čo bude potom, teraz som v Komete," dodal Marek Čiliak.