Chromiak podpísal try-out kontrakt s farmou LA, mal by si zahrať v AHL

LOS ANGELES (SZĽH) – Slovenský hokejový reprezentant do 20 rokov Martin Chromiak podpísal try-out kontrakt s klubom zámorskej AHL Ontario Reign. Na farme Los Angeles Kings, ktorí 18-ročného útočníka vlani draftovali v 5. kole zo 128. miesta, by mal v závere základnej časti AHL dostať príležitosť ukázať sa aj v zápasovom dianí.

Chromiak len koncom minulého týždňa odohral dva prípravné zápasy za slovenskú dvadsiatku proti Čechom s výsledkami 5:2 a 3:4 po nájazdoch. V druhom súboji sa prezentoval exportným gólom. Na priebežných 1:1 vyrovnával efektným zakončím spoza bránky v štýle Mikaela Granlunda. Celkovo si v dvojzápase pripísal dva góly a dve asistencie.

Pre mladého útočníka, ktorý v ročníku 2020/21 obliekal aj dres extraligovej Dukly Trenčín, sa reprezentačnou akciou sezóna neskončila. Už v pondelok nabral cez Viedeň a Franfurkt kurz Los Angeles, odkiaľ sa presunul do farmárskeho tímu v Ontariu. „Podpísal som try-out kontrakt s farmou LA. V prvom rade je mojím cieľom ukázať sa na tréningoch. A verím, že sa ukážem tak, aby som dostal šancu aj v zápasoch. Takáto ponuka ma poteší, keďže som si pôvodne myslel, že mám po sezóne. Teraz mám možnosť zabojovať o pozornosť v AHL,“ povedal pre hockeyslovakia.sk ešte pred odletom do zámoria Martin Chromiak.


Ďalšie články