Christiansen sa rozohrá v Bratislave, Pašek: Som rád

BRATISLAVA - Kanadský hokejový obranca Jacob Christiansen začne sezónu 2020/2021 v klube Bratislava Capitals. O dohode zmluvne viazaného hráča klubu NHL Columbus Blue Jackets s účastníkom IHL informovala oficiálna webová stránka "modrokabátnikov."

Dvadsaťjedenročného Christiansena nedraftovali, no v marci 2020 podpísal s Columbusom trojročný kontrakt. V doterajšej kariére pôsobil v nižších zámorských ligách, predovšetkým vo WHL. V sezóne 2019/2020 obliekal dres Everett Silvertips a s 22 gólmi v 38 zápasoch bol najlepší strelec spomedzi obrancov v celej súťaži. Celkovo nazbieral 50 kanadských bodov. Aj jeho priemer 1,32 kanadského bodu na zápas bol najlepší spomedzi ligových obrancov.

"Som rád, že v spolupráci s Columbusom Blue Jackets sa nám podarilo zrealizovať príchod Christiansena. Jacob bol v minulej sezóne najlepší strelec medzi obrancami vo WHL a už to, že má podpísaný kontrakt v NHL hovorí o jeho kvalite," zareagoval na akvizíciu viceprezident a generálny riaditeľ Capitals Dušan Pašek.