Chladnokrvný Nuutinen, drevený Meszároš, zranený Kytnár

V živote sú len dve istoty – dane a smrť, povedal svojho času Benjamin Franklin. S nadsádzkou by sme k tomu mohli v tejto sezóne Tipos extraligy doplniť: zápas Zvolena so Slovanom sa  po 60 minútach skončí výsledkom 2:2. Z piatich vzájomných meraní síl týchto súperov sa tak stalo už štvrtýkrát. Aj preto rozhodli o prvom semifinálovom víťazstve rytierov až samostatné nájazdy.

Väčšinu duelu pritom držali hru pevne vo svojich rukách. „Škoda zbytočných vylúčení na konci. Toho sa musíme v stredu vyvarovať. Inak sme to mali počas zápasu, dá sa povedať, pod kontrolou. V nájazdoch sa našťastie priklonilo šťastie na našu stranu,“ povedal obranca Michal Ivan, autor prvého presného zásahu. Bol to jeho premiérový gól v play off. „Bola trošku náhoda, že sa puk dostal ku mne. Určite mi to chalani spočítajú,“ usmieval sa 21-ročný bek.

Veľkým hrdinom stretnutia mohol byť Andrej Meszároš. Najskôr vyrovnal a poslal duel do predĺženia, následnej šiel trochu prekvapivo na piaty samostatný nájazd. Ak by premenil, prvý zápas série by pre seba uchmatli belasí. „Čo mám na to povedať? Mal som dať gól, ale som drevený, bohužiaľ,“ smutne krútil hlavou hokejista s bohatými skúsenosťami z NHL. „Nájazdy sú v semifinále play off úplná hlúposť, ale také sú pravidlá.“

Výkon Slovana sa postupom času zlepšoval. Aj to môže byť pred druhým zápasom pod Pustým hradom dobré znamenie. „V prvej tretine sme boli trochu zaspatí, trvalo nám, kým sme sa chytili. Z tretiny na tretinu to bolo lepšie a lepšie. V predĺžení sme mali viac šancí. Nič sa nedeje, ideme ďalej,“ dodal Meszároš. Ešte v prvom dejstve prišli hostia o zraneného Milana Kytnára, ktorý zrejme so zraneným kolenom odišiel do šatne. Ako to už v play off chodí, o tom, či nastúpi už na druhý zápas, sme sa nedozvedeli. „To vám dáme vedieť,“ povedal tajomne tréner Róbert Döme.

Hrdinom stretnutia bol fínsky legionár Mikko Nuutinen. K dvom asistenciám si pripísal aj dva rutinérsky premenené samostatné nájazdy. „Máme ho tu od začiatku sezóny. Vieme, že v takýchto fázach je na podobné veci výborný. Vie podržať puk a veľmi dobre zvláda rozhodujúce situácie,“ pochvaľoval si Peter Oremus,

Skúsený lodivod vie, že séria je len na začiatku, výkon tímu si však pochvaľoval. „Výborný zápas, v hre 5 na 5 sme boli lepší, no chýbal nám gólik naviac. Rozhodla viera chlapcov do poslednej chvíle. Naše víťazstvo je plne zaslúžené. Treba šliapať do konca a zodpovedne sa pripraviť na stredu. Prvý krok proti silnému súperovi je dôležitý, no to, čo bolo dnes, je už minulosť. Zajtra musíme byť ešte lepší,“ vyzýva svojich zverencov Oremus.

 

 


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
49 (6,12 %)
Strely na bránu Strely na bránu
43 (4,65 %)
41 (95,35 %)
Zákroky Zákroky
46 (93,88 %)
1/9 (11,11 %)
Presilové hry Presilové hry
1/6 (16,67 %)
5/6 (83,33 %)
Oslabenia Oslabenia
8/9 (88,89 %)
43/98 (43,88 %)
Vhadzovania Vhadzovania
55/98 (56,12 %)
Kompletný prehľad zápasu

Súvisiace články