Chára je stále bez zmluvy, podľa agenta zvažuje všetky možnosti

BOSTON - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je týždeň po otvorení trhu s voľnými hráčmi zámorskej NHL stále bez zmluvy a podľa svojho agenta zvažuje všetky možnosti. Kanadská televízna stanica TSN tvrdí, že najväčším favoritom na jeho podpis je doterajší zamestnávateľ Boston Bruins, no v hre je aj iný scenár.

Agent Cháru Matt Keator podľa Pierra LeBruna z TSN pripustil, že ak bude slovenský obranca pokračovať v kariére, môže po štrnástich sezónach zmeniť dres. S rozhodnutím sa neponáhľa. "Big Z" pôsobí v Bostone od roku 2006 a v sezóne 2010/2011 ho v pozícii kapitána doviedol k zisku Stanleyho pohára. V NHL odohral dovedna 1553 zápasov a v historickej tabuľke je v tomto ukazovateli na 15. mieste. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu ligy.

Vo veku 43 rokov najstarší muž NHL Chára v septembri uviedol, že ešte neplánuje ukončiť kariéru a že by rád zostal v Bostone. "Cítim sa dobre a stále mám na to, aby som pokračoval. Chcem zostať súčasťou Bostonu Bruins, naďalej chcem ísť príkladom a podeliť sa o moje skúsenosti," povedal minulý mesiac slovenský obranca, ktorý odohral v profilige 22 sezón. Chára podpísal v marci 2018 a v marci 2019 s Bruins ročné kontrakty.

Boston už prišiel o obrancu Toreyho Kruga, ktorý sa upísal St. Louis hneď po tom, ako sa stal voľným hráčom. V prípade, že odíde aj Chára, klub stratí dvoch najvyťaženejších ľavákov z obrany. Nahradiť jedného z nich by mohol 23-ročný Čech Jakub Zbořil, s ktorým "medvede" podpísali jednocestnú zmluvu na dva roky.