Českú extraligu predčasne ukončili, majstra nevyhlásia

PRAHA - Vedenie najvyššej českej hokejovej súťaže vo štvrtok predčasne ukončilo sezónu a nevyhlási majstra. Rozhodnutie padlo po tom, ako vláda vyhlásila núdzový stav, ktorý má platiť 30 dní.

Od piatka totiž platí zákaz zhromažďovania nad 30 osôb a taktiež zákaz prístupu na športoviská, čo znamená, že hokejisti nemôžu ani trénovať. Informoval portál idnes.cz. "Za tohto stavu nie je možné pokračovať, preto bolo rozhodnuté o ukončení tejto sezóny," povedal hovorca zväzu Zdeněk Zikmund.

Česká najvyššia súťaž tak nebude mať majstra prvýkrát v histórii. Základnú časť vyhral Liberec. "Bílí Tygři majú Prezidentský pohár, majstrovský tento rok odovzdávať nebudeme," povedal pre idens.cz riaditeľ súťaže Josef Řezníček. Zo súťaže zostúpilo Kladno, z 1. ligy postúpili České Budějovice.

Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom stúpol vo štvrtok v ČR na 104, z toho 50 zaznamenali v metropole Praha. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo k štvrtkovému večeru zvýšil na 4718, v 116 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 127.000 osôb.