Česká reprezentácia bude mať nového trénera od sezóny 2020/2021

PRAHA 20. júna - Český hokejový zväz v minulom týždni ohlásil meno nového trénera národného tímu. Po nasledujúcej sezóne, teda od leta 2020, povedie českú reprezentáciu Filip Pešán. Súčasný tréner Miloš Říha, ktorý doviedol českých hokejistov ku konečnému štvrtému miestu na MS 2019 v Bratislave a Košiciach, zostal zaskočený. Vedúci predstavitelia ČSLH mu totiž následne potvrdili, že pri reprezentácii o rok skončí bez ohľadu na výsledky a umiestnenie českého tímu.

"Vôbec som o tom nevedel, je to pre mňa obrovským prekvapením, ktoré prišlo z ničoho nič. Za to, čo sme do toho dali, sme dostali od českého hokeja takýto pohlavok," povedal Říha v rozhovore pre Lidové noviny a ich web Lidovky.cz.

Pred rokom bol Filip Pešán jedným z horúcich kandidátov na trénera českej reprezentácie spoločne práve s Říhom. "Táto situácia je pre mňa dosť ťažká po tom, ako sme ten rok všetci zvládli. Mám zmluvu ešte na rok, mohli sa prípadne so mnou dohodnúť. Takto mi to ale pripadá naozaj divné. Bolo mi povedané, že sa to tak robí napríklad vo Švédsku, ale podľa mňa sa to môže diať až okolo Vianoc, keď už vedia, že jeden tréner odstupuje a druhý po ňom nastupuje," dodal Říha.

V závere rozhovoru nevylúčil svoj predčasný koniec pri českej reprezentácii. Blíži sa prvý prípravný kemp a Miloš Říha sa chce zamyslieť nad svojou budúcnosťou aj s asistentmi, ktorí by k tomu tiež mali povedať svoje názory.