Centrálny systém pre rozvoj a podporu tréningového procesu mládeže

Spoločnosť SZĽH Infra, s. r. o., sídlom Trnavská cesta 27/B, IČO: 51 054 825 (ďalej len SZĽH Infra), realizuje v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (ďalej len SZĽH) a zapojenými hokejovými klubmi, mestami a obcami v rámci Slovenskej republiky projekt s názvom:

 

Centrálny systém rozvoja a podpory tréningového procesu mládeže“.

Účelom spracúvania osobných údajov hráčov, trénerov, rozhodcov a iných športových odborníkov v rámci uvedeného projektu je zlepšenie a skvalitnenie športového zázemia, infraštruktúry a tréningového procesu v zapojených mestách a obciach. Centrálny systém je nástrojom pre zber, distribúciu a zdieľanie metodických informácií a vzdelávacích materiálov z a do všetkých hokejových klubov, ku všetkým hokejovým trénerom. Dôležitou úlohou tejto platformy je najmä zbieranie údajov o hráčoch pre potreby samotných trénerov, členov a metodikov SZLH a reprezentačných trénerov.

Súčasťou realizovaného Centrálneho systému je aj inštalácia a využívanie kamerového systému slúžiaceho na snímanie ľadových plôch počas jednotlivých tréningových jednotiek a súťažných zápasov slúžiacich na podporu tréningových procesov a vzdelávania trénerov či samotných hráčov.

Zodpovednosť za ochranu záznamu je výlučne na Prevádzkovateľovi systému, ktorým je SZĽH Infra. Jednotlivé kluby zabezpečujú výlučne ochranu HDD (fyzickú bezpečnosť technológie a infraštruktúry). Obsah, tj. záznam je uchovávaný v zašifrovanom tvare, aby sa predišlo prípadnému zneužitiu, zverejneniu alebo porušeniu bezpečnosti pri ochrane osobných údajov. Povinnosťou hokejového klubu či prevádzkovateľa zimného štadióna je nahlasovanie podozrenia na porušenie ochrany osobných údajov a nahlasovanie uplatnenia si práv dotknutých osôb prostredníctvom elektronickej adresy privacy@szlh.sk.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Oprávnený záujem Prevádzkovateľa systému. O skutočnostiach monitoringu (samotnom projekte) aj touto cestou sú informované dotknuté osoby a ich prípadní zákonní zástupcovia, rovnako tak bude prostredníctvom marketingovej kampane, Informačných povinností na stránke www.hockeyslovakia.sk.

Rozsah spracúvaných osobných údajov hráčov a športových odborníkov je nasledovný: podobizeň, dátum a čas vyhotovenia záznamu, príslušnosť ku klubu alebo reprezentačnému tímu, priebeh zápasu alebo tréningovej jednotky, aktivity realizované v monitorovanom priestore. Zaznamenávať sa bude výhradne tréningový proces a zápasy klubu a jednotlivých reprezentačných tímov, podľa jednotlivých rozpisov na centrálnom zdieľanom rozpise ľadových plôch jednotlivých klubov.

 

Príjemcami predmetného záznamu budú:

  • zástupcovia jednotlivých klubov,
  • športoví inštruktori ako odborníci SZĽH, ktorí budú vyhodnocovať proces tréningov a realizované zaznamenané činnosti ako súčasť projektu,
  • stengl a.s., so sídlom Sumbalova 1A, 841 04 Bratislava, IČO 35873426, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I Oddiel: Sa, Vložka číslo 4171/B (technická podpora)
  • ORANGE Slovensko a.s., so sídlom Metodova 8, 821 08 Bratislava IČO 35697270, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I Oddiel: Sa, Vložka číslo 1142/B (zabezpečenie infraštruktúry)

 

Prístup k záznamu bude po dobu 15 kalendárnych dní v prostredí klubu pre vybraný okruh športových odborníkov (tréneri, metodici, inštruktori) v plnej kvalite UHD. Po tejto lehote bude záznam prepísaný a prístup k nemu už bude v retenčnom období výlučne iba prostredníctvom centrálneho archívu SZĽH vo FHD kvalite. Pre trénerov a SZĽH bude záznam dostupný z centrálneho archívu. Uchovávanie vybraných záznamov v centrálnom archíve SZĽH bude po dobu 12 rokov.

Technický popis riešenia, zabezpečenie úložiska, zabezpečenie prenosu, user management, logovanie aktivít používateľov, BCP, DRP, obnova, dostupnosť, integrita, dôvernosť, odolnosť systému nájdete TU.

Osobné údaje jednotlivých dotknutých osôb budú aj individuálne vyhodnocované a hodnotené na základe ich aktivít, napredovania a prístupu k rozvoju a popularizácii športu. Výstupy budú slúžiť ako objektívny základ pre výber do reprezentačných kategórii, vyšších kategórií a majú smerovať k rozvoju každej dotknutej osoby a jej športového napredovania.

 

Dotknutá osoby by mala strpieť tento zásah do súkromia nakoľko obmedzenie jej práv má slúžiť k jej vývoju, napredovaniu a neposlednom rade k ochrane jej športových záujmov. A to nie len hráča, odborníka, rozhodcu trénera ale aj samotného klubu a SZĽH.

 

Vaše práva podľa zákona o ochrane údajov

Podľa EÚ zákona o ochrane údaje máte určité práva.

 

Právo na prístup

Máte nárok na kópiu osobných informácií, ktoré o vás máme ako aj na niektoré podrobnosti o tom, ako ich používame.

Vaše osobné údaje vám budú zvyčajne poskytnuté písomne, pokiaľ nie je požadované inak alebo, ak ste o to požiadali elektronickými prostriedkami, informácie vám budú poskytnuté elektronicky, ak je to možné.

 

Právo na nápravu

Prijímame primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť a úplnosť informácií, ktoré o vás máme. Avšak, ak si to nemyslíte, môžete nás požiadať, aby sme tieto informácie aktualizovali alebo doplnili.

 

Právo na vymazanie

Za určitých okolností máte právo nás požiadať o vymazanie vašich osobných údajov, napríklad keď osobné údaje, ktoré sme získali, už nie sú potrebné na pôvodný účel alebo keď stiahnete súhlas. Toto však bude potrebné vyvážiť s inými faktormi. Napríklad, môžeme mať právne a regulačné povinnosti, čo znamená, že nebudeme môcť vašej žiadosti vyhovieť.

 

Právo na obmedzenie spracovania

Za určitých okolností ste oprávnený nás požiadať, aby sme prestali používať vaše osobné informácie, napríklad keď si myslíte, že osobné informácie, ktoré o vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si myslíte, že už vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať.

 

Právo na prenosnosť údajov

Za určitých okolností máte právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa vášho výberu.

 

Právo namietať

Máte právo namietnuť voči spracovaniu údajov, ktoré je založené na našich oprávnených záujmoch, čo je tento prípad. Pokiaľ nemáme presvedčivý legitímny dôvod na spracovanie, keď podáte námietku, nebudeme vaše osobné údaje ďalej spracúvať. Upozorňujeme však, že pravdepodobne nebudeme môcť poskytovať určité služby alebo výhody, ak nebudeme schopní spracovať potrebné osobné údaje na tento účel.

 

Práva súvisiace s automatizovaným rozhodovaním

Máte právo odmietnuť automatizované rozhodovanie, vrátane profilovania, ktoré má pre vás právny alebo podobný významný dôsledok. SZĽH zvyčajne nepoužíva v kontexte zamestnávania automatizované rozhodovanie alebo profilovanie, ale ak ste boli predmetom automatizovaného rozhodnutia a s výsledkom nesúhlasíte, môžete nás kontaktovať prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov a požiadať nás o preskúmanie daného rozhodnutia.

 

Právo stiahnuť súhlas

Vo väčšine prípadov vaše osobné údaje nespracúvame na základe vášho súhlasu. Môže sa však stať, že v konkrétnych prípadoch o váš súhlas požiadame. Tam, kde to robíme, máte právo stiahnuť svoj súhlas s ďalším používaním vašich osobných údajov.

 

Ak by ste sa s našim DPO ako zodpovednou osobou za dohľad nad ochranou osobných údajov chceli skontaktovať v súvislosti so spracovávaním vašich osobných údajov, pošlite prosím e-mail na privacy@szlh.sk

Ak chcete podať sťažnosť na to, ako spracovávame vaše osobné údaje, a to aj vo vzťahu k vyššie uvedeným právam, môžete sa obrátiť na našu Zodpovednú osobu za dohľad nad ochranou osobných údajov (Data Protection Officer) a vaše podnety a žiadosti budú preverené.

Zodpovedná osoba za dohľad nad ochranou osobných údajov: privacy@szlh.sk

Ak s našou odpoveďou nie ste spokojný, alebo sa domnievate, že spracovávame vaše údaje nespravodlivo alebo nezákonne, môžete sa sťažovať na Dozorný orgán ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ). Ďalšie informácie o ÚOOÚ a ich postupe podávania sťažností nájdete tu: www.dataprotection.gov.sk.

Ak máte akékoľvek ďalšie otázky týkajúce sa spracovania vašich osobných údajov, môžete nás kontaktovať prostredníctvom našej Zodpovednej osoby za dohľad nad ochranou osobných údajov (Data Protection Officer).

Text v PDF