Cehlárik dostal od Bostonu ďalšiu šancu, chce byť najmä prospešný pre tím

BOSTON 16. januára (SITA) - Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik strávil prvú polovicu aktuálnej sezóny v zámorskej nižšej súťaži AHL, ale v utorok sa dočkal pozvánky do prvého tímu Bostonu Bruins. Žilinský rodák pôsobí v Severnej Amerike už tretí rok a od "medveďov" dostal tretiu príležitosť preraziť v najkvalitnejšej lige sveta. Na farme v Providence sa prezentoval solídnou produktivitou, zároveň však pracoval na zlepšení hry bez puku.

"Nie je to len o góloch. Je to predovšetkým o tom, aby som svojou hrou bol prospešný pre tím v ofenzíve aj defenzíve. Je potrebné, aby som bol silný v hre s pukom, aby som vyhrával súboje a prípadne skóroval alebo vytvoril dobré príležitosti pre ostatných. V ostatných zápasoch som bol za to odmenený a bol to dobrý pocit," povedal 23-ročný krídelník v rozhovore pre klubový web Bruins.

Cehlárik si vybojoval posun do NHL vďaka výbornej forme z predchádzajúcich dní. V uplynulých štyroch zápasoch za Providence Bruins v AHL nazbieral sedem bodov za päť gólov a dve asistencie. V doterajšom priebehu sezóny odohral dovedna 37 duelov s bilanciou 10+19. "Chcem hrať svoju hru a zároveň pomôcť mužstvu k víťazstvu. Sú tu však nejaké veci, ktorých sa budem musieť držať. Zároveň potrebujem podávať vyrovnané výkony a byť zdravý. Myslím si, že momentálne idem správnym smerom a som šťastný, že tu môžem byť," pokračoval mladý Slovák, ktorý priznal, že by si opäť rád zahral po boku Čecha Davida Krejčího. Tréner Bruce Cassidy zatiaľ neprezradil, ako poskladá jednotlivé útočné formácie. Potvrdil akurát informáciu, že v stredu proti Philadelphii Flyers dostane príležitosť v bránke Jaroslav Halák.

Cehlárik odohral v doterajšej kariére v zámorskej profilige len 17 zápasov. Jedenásť z nich absolvoval v ročníku 2016/17, kedy si do štatistík zapísal dve asistencie. V minulej sezóne pridal ďalších šesť duelov s bilanciou jeden gól a jedna prihrávka. Teraz sa odchovancovi žilinského hokeja opäť otvára priestor na to, aby prerazil v organizácii Bruins.

Boston má momentálne na súpiske štrnásť útočníkov, pričom až troch trápia menšie či väčšie zdravotné problémy (Jake DeBrusk, Chris Wagner a Joakim Nordström).