Bystrica si poradila s Popradom, za hostí skóroval Réway

Banská Bystrica 1. marca (TASR) - Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice zvíťazili v nedeľu v Tipsport Lige doma nad Popradom 5:3.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)

Góly: 4. Hickmott (Hohmann, Jääskeläinen), 11. Bartánus (Fafrák, Bubela), 13. Jääskeläinen (Hohmann, Southorn), 35. Jääskeläinen (Hickmott, Hohmann), 54. Hickmott (Hohmann, V. Mihálik) - 8. P. Svitana (Handlovský, D. Brejčák), 25. Larkin (Matej Paločko, Róbert Huna), 34. Réway (Handlovský). Rozhodovali: Kalina, Kókai - Kis-Király, L. Beniač, vylúčení: 7:7, navyše: Réway (Poprad) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky a oslabenia: 0:1, 2586 divákov

Banská Bystrica: Melicherčík (od 21. min. Beskorowany) - V. Mihálik, Southorn, Cardwell, Ďatelinka, J. Brejčák, Owens, Maier - Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen - Stupka, Mlynarovič, Kriška - Fafrák, Bubela, Bartánus - L. Lunter, Gabor, Kabáč

Poprad: Vošvrda - Larkin, Dalhuisen, D. Brejčák, L. Kozák, Martin Chovan, Kramár, - Lapšanský, Jacobs, Handlovský - P. Svitana, Zagrapan, S. Takáč - Matúš Paločko Réway, Matej Paločko - Kundrík, Róbert Huna, Richard Huna

Pod Urpínom sa hral od začiatku rýchly, kombinačný hokej, útoky sa striedali na oboch stranách. V úvode mohol otvoriť skóre domáci Kriška z medzikružia, Vošvrda bol proti. Kapituloval napokon v štvrtej minúte, keď Hohmann prihral puk ako na podnose Hickmottovi a ten sa zblízka nemýlil - 1:0. Hostia odpovedali v oslabení. V ôsmej minúte sa Svitana dostal do úniku a pokoril Melicherčíka strelou pomedzi jeho betóny - 1:1.

Ani tento stav však dlho netrval, pretože Bartánus spoza bránky našiel hokejku popradského gólmana, od ktorej putoval puk medzi žrde - 2:1. V trinástej minúte hral hosťujúci Kundrik dlho bez hokejky, nestriedal a i tohto faktu využil Jääskeläinen, mieril presne z kruhu k vzdialenejšej žrdi - 3:1. Bystrica mohla pridať do prestávky aj štvrtý gól, no to by sa musel presadiť v presilovke zblízka Mlynarovič.

V druhom dejstve vystriedal pre zdravotné problémy Melicherčíka v bránke majstra Beskorowany. Domáci mohli ísť do trojgólového vedenia po šanci Jääskeläinena, ale Vošvrda podržal svoj tím a vyplatilo sa. V 25. minúte totiž strelu Mateja Paločka bystrický brankár iba vyrazil a z dorážky uspel Larkin - 3:2. Potom nevyužili šance 'barani', konkrétne Mlynarovič a Kriška.

V polovici stretnutia videli diváci aj dva gólové brejky, najprv na strane hostí neuspel Takáč a potom na domácej Southorn. V 34. minúte sa menil stav a tešili sa 'kamzíci'. V presilovke bekhendovu strelu Handlovského Beskorowany opäť iba vyrazil a pri ľavej žrdi uspel z dorážky tentoraz Réway - 3:3. Banskobystrická odpoveď bola rýchla. Presne o minútu Jääskeläinen zakončoval zblízka, bol natlačený do bránky a puk prešiel za čiaru - 4:4. Piaty gól mohli ešte pridať J. Brejčák, ktorý sa pekne preštrikoval pred Vošvrdu, ale nepokoril ho, rovnako tak pred ním neuspel v čistej šanci v oslabení ani Gabor.

V tretej tretine to boli banskobystrická hokejisti, ktorí mali sprvu viac z hry a mohli skórovať. V presilovke neuspel zoči - voči Vošvrdovi Hohmann, presadiť sa nedokázal ani voľný Bubela a v ďalšej presilovke neuspel Bartánus dobrou strelou z ľavej strany. Postupne preberal iniciatívu Poprad, Beskorowany mal plné ruky - nohy práce po zakončeniach Svitanu i Takáča.

Domáci sa spoliehali na brejky a jeden im vyšiel v 54. minúte. Hohmann prihral v plnej rýchlosti pred odkrytú bránku Hickmottovi a ten sa nemohol pomýliť - 5:3. V závere ešte hrali Podtatranci presilovku, odvolali aj brankára, no v šestici proti štyrom sa im už duel nepodarilo zdramatizovať.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
3
32 (15,63 %)
Strely na bránu Strely na bránu
34 (8,82 %)
31 (91,18 %)
Zákroky Zákroky
27 (84,38 %)
0/6 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/6 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Tabuľka

II. Nadstavbová časť sk. A (1.-6.) Z B
1 HC ‘05 iClinic Banská Bystrica HC ‘05 iClinic Banská Bystrica 55 120
2 HC SLOVAN Bratislava HC SLOVAN Bratislava 55 108
3 HC Košice HC Košice 55 106
4 HK Poprad HK Poprad 55 99
5 HK DUKLA Trenčín HK DUKLA Trenčín 55 93
6 HKM Zvolen HKM Zvolen 55 91

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy