Býci veria v predokolo play-off a vôbec sa nepozerajú za seba

Po nedeľňajšom 42. kole Tipos extraligy sa na oboch koncoch tabuľky nič nezmenilo. Keďže Liptovský Mikuláš neodohral svoj zápas v Spišskej Novej Vsi a Nové Zámky i Prešov prehrali, priepasť medzi posledným a jedenástym miestom zostáva desaťbodová. 

Nové Zámky nabudené dvoma výhrami nad Košicami túžili po bodoch zo Zvolena. A hoci pod Pustým hradom dlho ťahali za kratší koniec, pred záverečným dejstvom svietil na tabuli vyrovnaný stav 2:2. Tri góly majstra v tretej tretine však rozhodli o pomerne jasnej výhre domácich 5:2.

Trénera Býkov napriek prehre potešilo vyrovnanie z 0:2 na 2:2. „Myslím si, že je veľmi dobré, ako sme sa vrátili späť do zápasu. Po druhej tretine sme mali šancu na zisk bodu alebo dvoch, ale spravili sme príliš veľa chýb pred vlastnou bránkou. Štyrikrát sme inkasovali z priestorov pred naším brankárom, a to rozhodlo,“ zhodnotil duel Gergely Majoross.

Podobne to videl aj autor prvého presného zásahu hostí Richard Ondrušek: „Dostali sme štyri góly z dorážok. Nesmie sa nám to stávať, musíme na tom pracovať. Po dvoch tretinách bol vyrovnaný stav 2:2. Zvolen mal šance, mali sme ich aj my. Nepremenili sme, súper dal tri góly a zvíťazil.“

Maďarský kouč naznačil, že v tretej tretine možno jeho tímu chýbali sily. „Máme za sebou trojzápasový týždeň, takže tretia tretina bola pre nás deviata a pre Zvolen šiesta. A bolo vidieť veľký rozdiel v energii oboch tímov. Chyby nás stáli zápas a preto nemáme žiadne body. No tento týždeň sme získali šesť bodov a to je skvelé. Sme späť v hre o play-off a verím, že v ďalšom týždni sa nám bude opäť dariť,“ dúfa Majoross. 

Záver sezóny teda sľubuje dramatický boj o poslednú miestenku do vyraďovacej časti. „Dnes sa nič nezmenilo. Teraz náš čakajú dva zápasy, čo je asi ideálne. Verím, že sa nám vrátia niektorí zranení hráči a dobre sa na Michalovce a Slovan pripravíme,“ uzavrel 42-ročný tréner a Ondrušek doplnil: „Stále bojujeme o predkolo play-off. Musíme zobrať body odvšadiaľ, odkiaľ sa dá. O to sa snažíme každý zápas. Bohužiaľ, dnes nám to nevyšlo.“

Okrem boja o desiate miesto by však Nové Zámky teoreticky stále mohol predbehnúť aj Liptovský Mikuláš. Baráž o záchranu si však nepripúšťajú. „My sa za seba vôbec nepozeráme, len pred seba. Chceme ísť do predkola play-off, musíme sa dostať na desiatu priečku a udržať sa tam,“ tvrdí odchovanec Nitry. 

V boji o predkolo play off je však jeho tím v miernej nevýhode. „Prešov má o zápas menej, ale na to sa my nemôžeme pozerať. Ako som povedal, musíme ísť do každého duelu s cieľom vyhrať. Tréneri určia taktiku, my ju budeme plniť a snáď to vyjde,“ dodal na záver rozhovoru pre Hockey Slovakia Richard Ondrušek.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
2
46 (10,87 %)
Strely na bránu Strely na bránu
39 (5,13 %)
37 (94,87 %)
Zákroky Zákroky
41 (89,13 %)
0/3 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/3 (100,00 %)
33/58 (56,90 %)
Vhadzovania Vhadzovania
25/58 (43,10 %)
Kompletný prehľad zápasu