Bronz s cenou zlata. Väčší úspech si na Zemplíne šetria pre plné tribúny

Po prehre v šiestom semifinále naplnilo michalovských hokejistov silné sklamanie. Počas preberania medailí pôsobili skleslo a v tej chvíli si akoby ani neuvedomovali, že práve získali pre hokej na Zemplíne historickú medailu. A to hneď počas svojej premiéry v play-off.

„Je to sklamanie, pretože po dvoch domácich výhrach sme mali finále na dosah,“ rozhovoril sa prezident klubu Martin Burinský. Aj on si však rýchlo uvedomil, že nie je dôvod smútiť. „Je to prvé michalovské play-off a tento bronz má teda cenu zlata. Na prvú sezónu vo vyraďovacej časti je to pekný úspech a verím, že tie krajšie medaily prídu v čase plných tribún.“

Manažéra Petra Tirpáka zamrzela strata dobre rozbehnutej série. Po prvých dvoch zápasoch si nikto z tímu Dukly vypadnutie nepripúšťal.

„Rozhodujúce bolo asi to, že sme nevyhrali v Poprade, ale veľmi dôležitá bola domáca prehra v predĺžení,“ zamyslel sa Tirpák. „Ako sa hovorí – jedno oko sa teší a druhé plače. Je tam radosť i sklamanie. Získali sme však cenné skúsenosti, ktoré môžeme zúročiť v budúcnosti. Pred sezónou by sme medailu určite brali. Po základnej časti a hlavne po prvých dvoch víťazstvách v semifinále sme však určite verili vo finále. Ak však nedokážeme vyhrať štyri zápasy, tak si postup nezaslúžime. Každopádne – je to historická medaila pre mesto a tento klub.“

Zisk bronzu by mal byť iba začiatok a jedného dňa to môže byť na Zemplíne ešte veselšie. Podľa prezidenta klubu sú veci nastavené správne a aj z pohľadu budovania tímu pre novú sezónu tak pôjde skôr o evolúciu, než revolúciu. Potvrdilo to aj predĺženie kontraktu s Tomekom Valtonenom.

„Musíme si sadnúť s trénermi a oni už väčšiu časť práce urobili. V nasledujúcich dňoch začneme rokovať s hráčmi, ktorých si chceme nechať. Dá sa však povedať, že o hráčoch bude na 99 percent rozhodovať tréner Valtonen, ktorý sem priniesol systém fungovania. V najbližších dňoch chceme predstaviť ďalšiu víziu. Našim cieľom bolo etablovať Michalovce v extralige na dlhodobej báze a robíme všetko preto, aby sme vytvorili zdravé finančné zázemie a michalovským divákom priniesli pekný hokej. Tešíme sa na plné tribúny a verím, že to príde čoskoro,“ doplnil prezident Dukly Ingema Michalovce Martin Burinský.


Súvisiace články