Brian Gionta sa pripojil k tímu AHL, s výberom USA chce ísť na olympiádu

ROCHESTER 10. októbra (SITA, AP) - Americký hokejový veterán Brian Gionta sa pripojil k tímu Rochester Americans vo farmárskej AHL v snahe získať miesto v reprezentácii USA na ZOH 2018 do kórejského Pjongčangu. Tridsaťosemročný krídelník bol predchádzajúce tri sezóny kapitánom Buffala Sabres, 27. marca 2017 odohral svoj tisíci zápas v NHL. Na ďalšiu sezónu sa však nedohodol na kontrakte.

Útočník, ktorý v NHL absolvoval 16 sezón, pred Buffalom hral za Montreal a New Jersey. V roku 2003 s Devils vyhral Stanleyho pohár. Pochádza z Rochestru a v utorok sa zapojil do tréningového procesu u tamojšieho účastníka AHL. Viacerí hráči z tejto súťaže majú šancu stať sa členmi tímu USA, ktorý bude reprezentovať krajinu na zimných olympijských hrách. Gionta má v NHL bilanciu 289 gólov a 299 asistencií v 1006 zápasoch.

Generálny manažér klubu Rochester Americans Randy Sexton povedal, že Giontova úloha sa obmedzí na tréningy, má odovzdávať mladším svoje skúsenosti. Najviac hokejistov reprezentácie USA v Pjongčangu má pochádzať z hráčov pôsobiacich v európskych kluboch. Káder sa začne tvoriť po novembrovom Nemeckom pohári.
 


Ďalšie články