Bratislava dejiskom medzinárodného Zápasu hviezd, myšlienka vznikla už v januári

BRATISLAVA 13. septembra (SITA) – Hokejový All Star víkend najvyššej slovenskej súťaže Tisport ligy sa tento rok zmení z národnej udalosti na medzinárodnú. Najväčšie hviezdy ligy si 17. februára 2018 na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zmerajú sily s výbermi najlepších hráčov z českej extraligy, nemeckej DEL a rakúskej EBEL ligy.

Nápad organizovať regionálny All Star víkend za účasti líg zo susedných krajín vznikol začiatkom roka. „Na januárový Zápas hviezd v Poprade prijal pozvanie Josef Řezníček, riaditeľ českej Tipsport extraligy, kde sme zároveň otvorili aj debatu o nadnárodnej spolupráci v rámci All Star eventu pre nasledujúci rok,“ prezradil Richard Lintner, šéf slovenskej Tipsport ligy. Řezníčka zlákala na spoluprácu predovšetkým atmosféra, ktorú slovenskí fanúšikovia vytvorili na popradskom štadióne. „Veľmi sa mi páčila úroveň a energia tejto akcie a aj preto som našu debatu preniesol na zasadnutie Hockey Europe počas majstrovstiev sveta v Kolíne nad Rýnom,“ ozrejmil Řezníček.

Bratislava ako organizátor podujatia dostal prednosť hlavne z dôvodu geografickej polohy či kvality vybavenia štadióna Ondreja Nepelu a to napriek tomu, že sa v hlavnom meste Tipsport liga nehrá. V prospech Slovenska hovoril aj fakt, že All Star podujatie má v jeho geografických šírkach pozitívne ohlasy. „Máme s takouto akciou najaktuálnejšie skúsenosti a je pre nás cťou hostiť v Bratislave prvý zo štyroch All Star eventov,“ povedal Lintner. „Z geografického hľadiska a z pohľadu zdravej rivality nám optimálne vyšla spolupráca štyroch líg a osobne verím, že si fanúšikovia kvalitného hokeja túto mimoriadnu exhibíciu vychutnajú,“ doplnil Christian Feichtinger, riaditeľ rakúskej EBEL Ligy.

Známe sú už aj pravidlá turnaja. „Hrať sa bude systémom traja proti trom, každý s každým. Stretnutia budú trvať 2 x 15 minút čistého času a každý tím bude mať 12 korčuliarov a dvoch brankárov. Po poslednom zápase tabuľka určí výsledne poradie,“ vysvetlil Gernot Tripcke, riaditeľ nemeckej súťaže DEL. Na víťaza čaká okrem pohára aj 25 000 eur.

Keďže sa turnaj uskutoční počas olympijských hier, fanúšikovia stratia možnosť vyberať hráčov do jednotlivých tímov. „Bohužiaľ. Tentokrát bude zostavovanie tímu na mne a na trénerovi, ktorého sme ešte neurčili,“ povedal Lintner. Takisto diváci prídu o možnosť sledovať súťaž zručností. „Tá bude určená len pre ľudí vo fanzóne. Keďže hráči odohrajú viacero zápasov počas celého dňa, upustili sme od tejto atrakcie."

Na návštevníkov čaká 17. februára 2018 pred Zimným štadiónom Ondreja Nepelu obrovská fanzóna s bohatým sprievodným programom, ktorý sa začne od 13.00 h. „Pre fanúšikov máme pripravených niekoľko sprievodných podujatí, bohatý kultúrny program, koncerty, súťaže a množstvo atrakcií,“ dodal Lintner. Vstupenky sa začínajú predávať už dnes. Cenové rozpätie sa pohybuje od 15 do 30 eur. Dostupné sú v sieti predpredaj.sk. Diamantovým partnerom podujatia je spoločnosť Kaufland, platinovým Carlson.