Bratislava Capitals získali Mrázika, Čajkovič odišiel do AHL

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič zamieril po pôsobení v Bratislava Capitals do zámorského klubu Syracuse Crunch v AHL. Vedenie účastníka IHL zareagovalo na jeho odchod angažovaním 19-ročného útočníka Michala Mrázika. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Čajkovič pôsobil v uplynulých dvoch ročníkoch v zámorskej QMJHL a hoci sa pred sezónou 2020/2021 dohodol na spolupráci s klubom Val-d'Or Foreurs z rovnakej súťaže, napokon bude pôsobiť v AHL. Pôsobenie v Bratislava Capitals vnímal ako rozohranie sa pred návratom do zámoria. Za bratislavský klub odohral v medzinárodnej IHL 27 zápasov, v ktorých si pripísal do štatistík 2 góly, 15 asistencií, 16 trestných minút a 10 mínusových bodov. "Odchod Maxima bolo potrebné rýchlo riešiť, keďže prichádza séria dôležitých zápasov pre náš tím, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v otázke play off. Príchod Michala Mrázika má viacero dôvodov. Ide o mladého, perspektívneho hráča, ktorý sa dobre prezentoval aj na nedávnych MS hráčov do 20 rokov. Taktiež chceme ako klub dať šancu mladým reprezentantom zo Slovenska. Túto cestu potvrdzuje aj Roman Faith, ktorý sa vracia do zostavy po ľahšom zranení a dostane priestor," uviedol generálny riaditeľ Bratislava Capitals Dušan Pašek.

Mrázik hral v uplynulých dvoch ročníkoch v mládežníkych súťažiach vo Švédsku. V drese Linköpingu začal aj sezónu 2020/2021, v ktorej stihol odohrať 13 zápasov s bilanciou 7 gólov, 2 asistencie, 6 trestných minút a 4 plusové body.