Bratislava Capitals posilnili Higgs a Kapica

BRATISLAVA - Slovenský hokejový klub iClinic Bratislava Capitals hlási ďalšie posily. Účastník rakúskej Ice Hockey League získal do útoku Kanaďana Brocka Higgsa a Poliaka Damiana Kapicu. Klub o tom informoval v tlačovej správe.

"Našou filozofiou v rakúskej nadnárodnej súťaži je reprezentovať slovenský hokej s prevažne slovenskými hráčmi, ale urobili sme tieto dve výnimky, aby sme mali dostatočne kvalitné mužstvo. V prípade, že sa na trhu objaví kvalitný zahraničný obranca, budeme uvažovať o doplnení kádra o ešte jedného cudzinca," uviedol prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Dvadsaťosemročný center Higgs hrával v zámorských súťažiach a má skúsenosti aj rakúskou EBEL ligou. Banskej Bystrici pomohol k dvom majstrovským titulom v najvyššej slovenskej súťaži. "Najmä pri poslednom titule v roku 2019 bol so svojím bodovým ziskom rozdielovým hráčom," povedal viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek.

Dvadsaťosemročný krídelník Kapica pôsobil uplynulých päť sezón v tíme Cracovia Krakov. "Kapica je poľský reprezentant a jeden z najlepších hráčov poľskej ligy, kde mával pravidelne v priemere viac bodov ako odohraných zápasov. Verím, že rovnako sa presadí aj v rakúskej nadnárodnej súťaži," dodal Pašek.