Bratislava a Košice sú pripravené, televízny signál pôjde do 151 krajín

BRATISLAVA 9. mája (SITA) - Deň pred začiatkom majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach (10. - 26. mája) je v oboch dejiskách takmer všetko pripravené na organizáciu tohto vrcholného podujatia.

"Čaká nás už len upratovanie v halách a maličké úpravy. V Košiciach zároveň prebehne generálka pred slávnostným otváracím ceremoniálom," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu riaditeľ organizačného výboru svetového šampionátu Igor Nemeček.

Vo štvrtok na poludnie pricestuje do slovenskej metropoly aj prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel, ktorý absolvuje prehliadku štadióna a fanzóny v Bratislave. Generálny sekretár IIHF Horst Lichnter je veľmi spokojný s tým, ako doteraz prebehli prípravy v oboch mestách. "Som šťastný, že Bratislava a Košice sú pripravené na usporiadanie MS. Nedostal som zatiaľ od predstaviteľov jednotlivých tímov žiadne pripomienky. A verte mi, nebýva to zvykom. Mužstvá sú spokojné a to je najpodstatnejšie. Dokonca ani Rusi sa nesťažovali," uviedol s úsmevom Lichtner.

Spokojnosť s pripravenosťou priestorov aj s predajom vstupeniek

IIHF pozorne sledovala prípravy tohtoročného svetového šampionátu, jej zástupcovia navštívili usporiadateľské mestá dovedna deväťkrát. Spokojnosť vládne nielen s pripravenosťou priestorov, ale aj s predajom lístkov. Momentálne má svojich majiteľov už 80 % dostupných vstupeniek.

Fanúšikovia, ktorí sa na štadión nedostanú, budú môcť sledovať duely aspoň na televíznych obrazovkách. "Budeme vysielať signál do 151 krajín sveta, v každej hale máme pripravených 30 kamier. Využijeme aj moderné technológie a viaceré komunikačné kanály, aby sme sa dostali bližšie k priaznivcom. Budeme tvoriť videá, budeme aktívni na sociálnych sieťach a do propagácie zapojíme aj influencerov," pokračoval Lichtner.

Na súpiskách momentálne 106 hokejistov z NHL

Turnaj v Bratislave a Košiciach sľubuje zaujímavý priebeh aj po športovej stránke, keďže na súpiskách jednotlivých reprezentácií momentálne figuruje 106 hokejistov z NHL, čo je viac ako pred rokom v Dánsku. "IIHF je veľmi šťastná, že na podujatí bude množstvo kvalitných hráčov. Spomeniem mená ako Alexander Ovečkin, John Tavares, Patrick Kane alebo Henrik Lundqvist. Rovnako sú tu aj mladé hviezdy - Jack Hughes, Kaapo Kakko, Nico Hischier či Leon Draisaitl," hovoril Lichtner.

Na to, aby mohli títo hráči predviesť svoje kvality, musí byť dobre pripravený ľad. Dohliadať na to budú špecialisti zo zahraničia. "Máme viacero odborníkov na ľad a obe plochy sú pripravené vo vysokej kvalite, takže by sme sa mali vyhnúť ťažkostiam, aké mali minulý rok Dáni," doplnil Nemeček.

Aspoň hodinu pred zápasom

Riaditeľ organizačného výboru MS zároveň apeluje na fanúšikov, aby prichádzali na zápasy s dostatočným časovým predstihom. "Návštevníkov vyzývam, aby prišli hodinu alebo aj viac ako hodinu pred zápasom. Bezpečnostné prehliadky budú prísnejšie ako pri bežných ligových dueloch. Rovnako treba povedať, že budeme po stretnutiach čo najrýchlejšie vyprázdňovať halu," hovoril Nemeček, Na záver dodal, že lístky na zápasy Slovenska môžu záujemcovia stále získať a dokonca aj zadarmo: "V košickej fanzóne bude každý deň prebiehať žrebovanie o vstupenky na súboje Slovenska. K dispozícii bude 700 lístkov."
 


Anketa

Aký výsledok dosiahnu naši hokejisti na MS v Bratislave a Košiciach?

1. - 4. miesto
36% (141)
 
5. - 8. miesto
40% (159)
 
9. - 16. miesto
24% (97)